Rozvoj infrastruktury pro výzkum a výuku na Lékařské fakultě UP

10.02.2011 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Dne 31. ledna 2011 podepsal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš Rozhodnutí o poskytnutí dotace projektu Rozvoj infrastruktury pro výzkum a výuku na Lékařské fakultě UP – Dostavba Teoretických ústavů LF UP.

Projekt připravovaný Lékařskou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci byl úspěšný v rámci výzvy 1.4 Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace. Celková výše dotace dosahuje 798 430 054 Kč, kdy příspěvek EU činí 678 665 545,9 Kč a příspěvek státního rozpočtu ČR činí 119 764 508,1 Kč.

V rámci tříletého projektu, jehož realizace byla zahájena 1. 2. 2011, vznikne nový objekt o celkové ploše 16 443 m2, který je konstrukčně propojen se stávajícím objektem Teoretických ústavů Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Nově vybudovaný objekt je určen zejména pro studenty akreditovaných doktorských studijních programů, avšak z vybudované kapacity budou mít prospěch všichni studenti Lékařské fakulty a Fakulty zdravotnických věd UP. Naplnění cíle projektu významně přispěje ke zkvalitnění výuky spojené s výzkumem v akreditovaných oborech DSP obou dotčených fakult, tím dojde ke zkvalitnění výchovy mladých vědecko-výzkumných pracovníků v oblasti biomedicíny v rámci regionu Střední Morava.

Projekt je také součástí integrovaného plánu rozvoje města „Atraktivní a konkurenceschopná Olomouc“.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT