Univerzita Palackého spustila nové webové stránky

08.03.2011 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Od pondělí 7. března mohou studenti, akademičtí pracovníci, ale i široká veřejnost začít využívat nové webové stránky Univerzity Palackého. Na tradiční adrese www.upol.cz jsou k dispozici stránky s novým designem a přehledným menu.

Nový web přináší kromě zbrusu nového designu také množství změn, které se týkají jak struktury, tak i řazení jednotlivých položek. „V prvé řadě klademe důraz na přehlednost. Nové stránky mají vodorovné i svislé kaskádové menu, které umožňuje lépe systematizovat velký rozsah informací. Snažili jsme se také, aby orientace na stránkách byla intuitivní, jednoduchá a analogická na všech fakultách,“ řekl redaktor webových stránek Mgr. Daniel Agnew.

Úvodní vodorovné menu nabízí informace jednotlivým skupinám návštěvníků stránek: uchazečům o studium, studentům a zaměstnancům, absolventům, ale také veřejnosti, médiím a firmám. Kdo bude mít zájem, může si najít informace také o ubytování, stravování, pronájmu prostor, služeb a přístrojů na UP či navštívit fotogalerii.

Na hlavní stránce najdou uživatelé denní zpravodajství z univerzity či přehledný kalendář akcí. Uchazečům o studium na olomoucké univerzitě je pak určen samostatný web www.studuj.upol.cz, na němž najdou katalog oborů, jejich anotace, podmínky studia či slovníček pojmů. Samozřejmostí jsou i přímé odkazy na univerzitní YouTube a Facebook či propagační spot UP.

Se spuštěním nového webu však práce na něm zdaleka nekončí. „I nadále chceme web vylepšovat a zdokonalovat podle potřeb návštěvníků i každodenních aktivních uživatelů,“ doplnil Agnew. Řada úprav se netýká pouze webových stránek určených pro širokou veřejnost, dotkne se také vnitřního univerzitního informačního systému – Portálu UP. I ten získá po úpravách menu novou vizuální podobu sjednocenou s univerzitními stránkami.

Nový web využívá systém, jenž funguje například na online verzi univerzitního časopisu Žurnál UP. „Informace, které k nám doputují z univerzitních pracovišť, využíváme zároveň pro webové stránky, elektronickou i tištěnou verzi Žurnálu UP, tiskové zprávy zasílané médiím, případně také pro magazín Žurnál+. Aktuality jsou tříděny do kategorií, podle kterých se zobrazují na úvodních stránkách rubrik určených studentům, zaměstnancům, absolventům apod.,“ dodal Mgr. Radek Palaščák, vedoucí oddělení komunikace UP. Pro zahraniční studenty je určena anglická verze stránek, kde byly zohledněny požadavky pro získání certifikátu ECTS.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT