Nový obor na UPOL: přihlášky až do konce dubna!

04.04.2010 | , VysokéŠkoly.cz
STUDENT


 

Hned dvě fakulty Univerzity Palackého (UPOL) nedávno obdržely akreditaci k novým oborům, na které se mohou uchazeči hlásit až do konce dubna. Přihlášky lze však stále ještě podávat i na některé další obory v rámci UPOL.

Kromě Pedagogické fakulty (PdF), která bude v následujícím akademickém roce premiérově otevírat bakalářský studijní obor Informační výchova se zaměřením na vzdělávání, o němž jsme již informovali, nabízí nový obor také Cyrilometodějská teologická fakulta (CMTF). Ta získala akreditaci k navazujícímu magisterskému oboru Spirituální a křesťanská formace dospělých, a to v jeho kombinované formě studia. Obor je realizován v rámci programu Teologie.

Podmínkou pro přijetí ke studiu tohoto oboru je dosažení vysokoškolského vzdělání alespoň na bakalářském stupni ve studijním programu Teologie a úspěšné vykonání přijímací zkoušky (není-li stanoveno jinak). Bližší informace o přijímacím řízení a kontakty jsou zveřejněny na stránkách CMTF.

Elektronické přihlášky pro oba nové obory mohou uchazeči podávat až do 30. dubna. Do téhož dne musí být uhrazen také administrativní poplatek za přijímací řízení, který činí v obou případech 500,- Kč.

V současné době se lze na Univerzitě Palackého hlásit ještě také na jednooborové bakalářské prezenční studium Anglické filologie, kam byl z rozhodnutí vedení Filozofické fakulty prodloužen termín podání přihlášek až do 11. dubna. Až do 31. března se pak lze hlásit také na vybraných oborech vypisovaných Cyrilometodějskou fakultou UPOL.


Zdroj: webové stránky jednotlivých fakult UPOL

Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Lucie Černá