Fakulta strojní ČVUT v Praze se představí během dnů otevřených dveří

05.11.2010 | , ČVUT
STUDENT


Ve dnech 10. a 11. listopadu se otevírají dveře Fakulty strojní Českého vysokého učení technického v Praze (Technická 4, Praha 6) všem zájemcům o studium. Den otevřených dveří začíná vždy v 9.00 a 11.00 hodin. Program dne je rozdělen do bloků a nabízí zájemcům například nabídku studijních programů, zajímavé exkurze a mnoho dalšího.

Letošní prohlídku fakulty jsme sestavili do dvou bloků. V posluchárně D 366 ve třetím patře budovy nejprve představíme studentům strojní inženýrství jako obor s perspektivou vysoké míry uplatnitelnosti, a to na příkladě našich absolventů přímo z praxe. Dále studenty seznámíme se studijními programy a podmínkami přijetí ke studiu,“ uvedl Ing. Ivan Šiman, CSc., z Fakulty strojní ČVUT.

V druhé části programu budou zájemci rozděleni podle své plánované studijní orientace a podle jejich zájmu do menších skupin, které navštíví vybrané laboratoře, kde je studenti doktorského studijního programu a pedagogové fakulty seznámí se zaměřením příslušných laboratoří, poskytnou jim odborný výklad a rovněž odpoví na případné dotazy.

Nově bude v průběhu dnů otevřených dveří umožněn zájemcům o studiu kontakt se členy akademického sboru, kteří budou odpovídat na jejich další podrobnější dotazy.

Autor článku