Ústecký majáles pod vlajkami národů

22.04.2011 | , UJEP
STUDENT


Letošní studentské oslavy se kvapem blíží. Majáles 2011 má ale v porovnání s minulými ročníky mnohem hlubší myšlenku. Osm kapel, velké množství doprovodného programu a mezinárodní poselství, i tak by se dal charakterizovat ústecký studentský festival nejen pro studenty.

Spojme ruce a obejmeme svět - motto, které 27. dubna bude provázet celý festival. Festival, jenž nese téma národy. Téma i motto v sobě skrývají potenciál, který vznikne, když lidé začnou spolupracovat. Tím více, když se spojí národy.

Maraton kapel Majáles 2011 odstartuje ve tři hodiny průvod masek, který dorazí z Lidického náměstí do areálu kampusu (průvod vychází z Lidického náměstí ve 14:14 h). Na pódiu před budovou fakulty umění a designu vystoupí kapely Gun Joking, Kombajn, 5'clock tea, The Spankers, CAKTUS showband, multikulturní United Flavour, Kokolo a oneman show Cirkus Ponorka. V areálu kampusu budou jako doprovodné akce probíhat závody kol, koncert mužského vokálního kvintet Consilium nebo představení Krutodivadla.

Mezinárodní – toto slovo se s Majálesem pojí víc než obvykle. Pozvání totiž přijala i zahraniční kapela Kokolo, která přijela až z United states of America. Další mezinárodní součástí festivalu bude vernisáž studentů, účastnících se zahraničních studijních pobytů v rámci Erasmus.

Po celou dobu Majáles bude možné si vyzkoušet skákací boty, slackline nebo bubenický workshop.

Pro zajištění ukončení studentské slavnosti v kampusu do 24:00 h budou probíhat od 23:30 h následné After party v klubech Cirkus a Doma.

Tuto studentskou akci již několik měsíců připravuje partička lidí, která se sdružuje v neziskové organizaci Studentská unie UJEP. Letošní ročník je pro organizátory o to významnější, že se jedná o první projekt, který realizují po absolvování školení Projektové řízení. Žádný Majáles 2011 by však nevznikl, kdyby Studentská unie UJEP byla bez podpory Univerzity J. E. Purkyně a města Ústí nad Labem.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT