Znáte už kariérní centrum ČVUT?

02.10.2011 | , Studentskefinance.cz
STUDENT - NEPOUŽÍVAT


Jste noví na Českém vysokém učení technickém a rozhlížíte se po brigádě v oboru? Nebo se už poohlížíte spíše po praxi a odborné stáži? Případně po studentské soutěži, v níž by vynikly vaše schopnosti a znalosti? Může vám pomoci kariérní centrum ČVUT. Pokud jste o něm ještě neslyšeli a studujete nebo jste absolvovali ČVUT, je nyní pravý čas se tam porozhlédnout.

Centrum vám nabídne své služby, jestliže jste stále studentem jakékoli fakulty Českého vysokého učení technického nebo jeho absolventem ne déle než tři roky. Jedná se o portál zveřejňující nabídky brigád, stáží, praxí i práce na jak částečný, tak plný úvazek, které by mohly zajímat právě studenty s technickým vzděláním.

Máte ambice, ale scházejí vám zkušenosti? Jsou tu semináře

Na stránkách kariérního centra ale najdete nejen pracovní příležitosti – jsou tu i mnohé rady, jak je využít, rozvíjet svou osobnost, naučit se lépe prezentovat, efektivněji komunikovat, uspět ve vlastním podnikání a více.

Můžete také využít mentoring – pravidelné docházení do firmy dle výběru, pakliže se s ní přes centrum dohodnete. Máte tak jedinečnou možnost nahlédnout do její každodenní praxe a leccos se naučit, získat i poměrně velký náskok před ostatními studenty.

Nejste si něčím jistí? Poradna pomůže

Centrum nabízí i individuální kariérní poradenství, pokud jste stále nejistí ohledně budoucího uplatnění a směřování. Dozvíte se více o realitě na pracovním trhu i jak si nejlépe vybrat obor a zaměstnání.

Také je možné se zúčastnit osobnostního testování, které vám s volbou pomůže; obsahuje test inteligence a její struktury, schopností práce v týmu a jeho řízení a osobnostních charakteristik. Po jejich absolvování následuje hodinový individuální pohovor s psycholožkou.

A pokud se chcete rozvíjet sami, můžete si vypůjčit tituly ze seznamu centra zaměřené na osobnost, studium, kariéru a time-management.

Bude se soutěžit

Na webu kariérního centra se najdou i informace o soutěžích vhodných pro studenty či absolventy. Z letošních proběhlých i dosud probíhajících můžeme jmenovat třeba Accenture, Brandstorm, Amper Idea, freshhh2011, Nápad roku nebo různé dílčí soutěže v rámci projektu EconTech.

Některé jsou určené pro týmy, jiné pro jednotlivce; najdou si mezi nimi své i studenti různých oborů (webdesignu, programování, managementu i dalších) a ročníků.

Stále ne dost praxe? Co takhle diplomka přímo ve firmě?

Nestačí vám jen brigády nebo soutěžení a chtěli byste se zapojovat do praxe co nejvíc i při samotném studiu? Není nic snazšího než zažádat o možnost vypracování své diplomové práce přímo v některé společnosti z oboru. Na webu kariérního centra momentálně najdete témata nabízená Řízením letového provozu, Linetem, Tescem, Microsoftem, PSJ, NOENem, Conelem a Continentalem. V budoucnu snad přibudou ještě další – a tak rozhodně budete mít z čeho vybírat…

Kariérní centrum ČVUT tak není pouhým portálem s nabídkami brigád a zaměstnání, ale i široké škály poradenství, diplomových prací, soutěží, rad i odkazů.

Autor článku

Julie Nováková  

Články ze sekce: STUDENT - NEPOUŽÍVAT