NSZ směřují k třetímu termínu ze šesti možných

09.02.2012 | , Scio.cz
STUDENT


Na 16. 2. 2012 je stanovena uzávěrka přihlášek ke třetímu termínu Národních srovnávacích zkoušek (NSZ), tradičně prvnímu skutečně silnému.

Třetí ostrý termín NSZ proběhne 3. 3. 2012. Přihlašování je možné pouze do uzávěrky na www.scio.cz/nsz. Tamtéž jsou k dispozici podrobné informace o termínech.

NSZ nabízejí možnost využít výsledku na řadě fakult

Letos je fakult přijímajících podle výsledků NSZ celkem 45 (v ČR i SR), přičemž 15 fakult v Čechách a 1 fakulta na Slovensku požadují NSZ jako povinné kritérium přijímacích zkoušek. Mezi nejžádanější fakulty s NSZ stále patří Fakulta sociálních studií MU v Brně, Fakulta sociálních věd UK v Praze, právnické fakulty v Praze a Olomouci, Národohospodářská fakulta VŠE v Praze, Ekonomická fakulta VŠB-TU v Ostravě a řada dalších. Přehled a podrobné informace k jednotlivým fakultám jsou k dispozici zde: www.scio.cz/fakulty.

Plzeňská práva: v případě problémů mohou uchazeči využít výsledky jinde

Rozhodnutí Akreditační komise neprodloužit akreditaci magisterského studijního programu Fakultě právnické ZČU v Plzni staví její uchazeče do nejisté situace. Díky NSZ mohou využít svůj výsledek i na právnických fakultách v Praze a Olomouci, podají-li si na ně přihlášku. V takovém případě budou muset navíc složit zkoušku Základy společenských věd, kterou právnické fakulty v Praze a Olomouci požadují společně se zkouškou Obecné studijní předpoklady.

Fakta k prvnímu termínu NSZ

  • Termín uzávěrky přihlášek: 16. 2. 2012 (do půlnoci)
  • Termín konání: sobota 3. 3. 2012 (začátek v 9:00)
  • Předpokládaný počet účastníků: cca 12 000
  • Příprava: Prezenční kurzy, internetové kurzy, sady tištěných testů, on-line testy, cvičebnice s řešením úloh.

Autor článku