Povinné ručení pro mladé – jak ušetřit

28.06.2012 | , Pojisteniproauta.cz
STUDENT


Že je pojištění odpovědnosti z provozu vozidla nebo také povinné ručení zákonná povinnost, která se váže ke každému provozovanému vozu, je obecně známý fakt. Méně známá jsou však kritéria, která určují cenu pojištění a způsoby, jak platbu snížit.

Riziková kritéria a vymezení rizikových skupin mají v pojišťovnách na starosti analytická oddělení. Ta určují, které faktory jsou pro provoz vozidla nejrizikovější a zároveň také udávají cenu povinného ručení.

Nejdražší poplatek může dle kalkulace ceny povinného ručení očekávat mladý řidič do 25 let věku, který vlastní silné auto s výkonem přes 100 kW. Pokud navíc bydlí na vesnici nebo naopak ve velkoměstě a jedná se o jeho první vůz, cena ještě poroste. Všechna vyjmenovaná kritéria jsou totiž považována za riziková – nezkušenost, touha po adrenalinu a nepozorná jízda i nepřítomnost rodinného závazku. Adekvátně je pak nastavena výše povinného ručení.

Možností, jak se těchto kritérií zbavit, existuje několik. Předně lze povinné ručení napsat na jiného rodinného příslušníka, který do nich již nespadá. Dalším způsobem, jak pozici zvýhodnit, je převést na sebe bonusy některého člena rodiny. Úsporu pak také přináší online sjednání pojištění. Některé společnosti nabízejí až čtvrtinovou slevu na ročním pojistném.

Portál Pojisteniproauta.cz vyvěsil na svých stránkách tabulku, která přináší základní srovnání cen povinného ručení dle osazeného motoru. Vedle základního srovnání je pak přidáno ještě další, pro řidiče daleko zajímavější. Zobrazuje totiž garantovanou úsporu na povinném ručení.

Pokud se nehodláte smířit s výší Vašeho současného povinného ručení, využijte možnosti spočítat cenu online. Kalkulace zohledňuje aktuální podmínky na trhu. Zároveň těží z přístupu k veškerým nabídkám a společnostem, které se povinným ručením zabývají.

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: STUDENT