Zlín a Brno opět spojí žluté busy Student Agency

06.02.2013 | , Student Agency
STUDENT


Mezi oběma městy bude denně jezdit 12 spojů a Student Agency tak výrazně posílí své spojení se Zlínem a Kroměříží. Další linka spojuje Zlín a Kroměříž s Olomoucí a vlaky IC RegioJet.

Student Agency, největší provozovatel dálkových autobusových linek v České republice, opět zprovozní přímou linku mezi Brnem a Zlínem. Část spojů bude vedeno přes Kroměříž a část přes Uherské Hradiště. Předprodej jízdenek startuje dnes ve středu 6. února, linka začne jezdit od 3. března. Základní jízdné s Kreditovou jízdenkou vyjde na devadesát korun. Kromě toho spojuje Zlín již téměř rok a půl další autobusová linka Zlín – Kroměříž – Olomouc. Ta je určena zejména pro cestující, kteří jedou buď do Olomouce nebo pokračují dále vlaky IC RegioJet buď ve směru Pardubice a Praha nebo ve směru Ostravsko a Třinecko. Tato linka se rovněž těší velké popularitě – její průměrná obsazenost dosahuje až 70 %.

Nová linka Zlín – Brno se v podzimní anketě mezi cestujícími umístila v žebříčku prvních pěti nejžádanějších tras. Nabízíme tedy nejrychlejší spojení mezi oběma krajskými metropolemi,“ říká Ivana Kašická, ředitelka Student Agency pro autobusovou dopravu a připomíná, že autobusy Student Agency express už mezi oběma městy jezdily v rámci linky Praha – Brno – Zlín. „Cela linka Zlín - Praha byla dříve koncipována jako dálková, nebyla zaměřena regionálně a proto i počet cestujících nebyl dostačující. Jízdní řád měl navíc malý rozsah,“ vysvětluje. Provoz byl ukončen 1. října 2011 v souvislosti s rozjezdem vlakových spojů RegioJet mezi Ostravskem, Olomoucí a Prahou. „Nová vlaková doprava umožnila rychlejší spojení mezi Zlínem a Prahou s přestupem v Olomouci.

Koncept, se kterým Student Agency přichází nyní, je trochu odlišný. Je totiž řešen s ohledem na regionální potřebu. „Nejsme například limitovaní potřebou navazovat linky na mezinárodní dopravu v Praze. Hovoříme tedy o samostatné lince spojující Zlínský kraj s Brnem s vyčleněnými vozy pouze pro danou trasu s časy, které by měly reflektovat potřeby pravidelných cestujících, tj. pracujících a studentů,“ upřesňuje Kašická.

Nový jízdní řád nabídne šest spojů v obou směrech, respektive 12 spojů denně. Na nové lince budou provozovány moderní autokary Studen Agency s perfektním palubním servisem v rozsahu kávy a denního tisku zdarma. O pohodlí cestujících se vždy postará palubní průvodce. Samozřejmostí je promítání filmů nebo individuální poslech hudby oblíbeného žánru a připojení k internetu pomocí technologie Wi-Fi.

V současné době spojují žluté linky Prahu s Brnem, Plzní, Libercem, Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem a Pískem, Chebem, Karlovými Vary, Sokolovem, Hradcem Králové a Jihlavou, Brno s Uherským Hradištěm, Olomoucí, Novým Jičínem, Příborem, Frýdkem – Místkem, Ostravou a Karvinou a Olomouc se Zlínem.

ZÁKLADNÍ CENÍK:

Brno - Zlín: 110Kč/ Kreditová 90Kč
Brno - Kroměříz: 85Kč/ Kreditová 70Kč
Brno – Staré Město/Uherské Hradiště: 90Kč / Kreditová 75Kč

Autor článku