Vysokoškoláci vybírali TOP zaměstnavatele 2012/2013

20.02.2013 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


ČeSU: Potvrzeno, nejlepší studenti mají jasno a chtějí pracovat u špiček ve svých oborech. U ČEZ, Škody Auto, PwC a Allen & Overy.

Česká studentská unie (ČeSU), největší síť studentských organizací v České republice, zveřejnila závěry z průzkumu ČeSU TOP zaměstnavatelé 2012/2013, který se uskutečnil mezi 10 479 studenty vysokých škol. Studenti si v něm vybírali zaměstnavatele, u kterých by v budoucnu rádi pracovali. Průzkum firmám ukazuje, kdo je pro vysokoškoláky jedničkou na trhu práce v jednotlivých odvětvích.

Úspěšní zaměstnavatelé potvrdili své pozice z předchozího ročníku. Technici chtějí do Škody Auto, právníci do Allen&Overy, ekonomové do PwC. Toto jsou volby vysokoškoláků s nejlepšími studijními výsledky. Pro všechny studenty bez ohledu na obor studia a studijní výsledky je „Jasnou volbou“ společnost ČEZ.

I v letošním průzkumu se nám potvrdilo, že o prosperující a prestižní firmy je velký zájem. Tyto firmy mají ve svém oboru již dnes obrovskou konkurenční výhodu. Chtějí u nich pracovat ti nejlepší studenti a to firmám do budoucna bezpochyby pomůže. S rychlejším růstem, inovacemi či produktivitou firmy,“ řekl k průzkumu Jiří Kohout, mluvčí České studentské unie.

Výsledky hlasování studentů s nejlepšími studijními výsledky dle studijního zaměření

Kategorie Název firmy

EKONOM

PwC ČR

PRÁVNÍK

Allen & Overy

TECHNIK

ŠKODA AUTO

Studenti také hlasovali pro nejlepší zaměstnavatele v různých tržních odvětvích. Výsledky byly v každé kategorii velmi těsné, ale prestiž toho nejlepšího v daném oboru mohla získat vždy jen jedna firma.

Tabulka: výsledky hlasování všech 10 479 studentů v jednotlivých průmyslových odvětvích

Průmyslové odvětví Název firmy

Automobilový a strojírenský průmysl

ŠKODA AUTO

Bankovnictví, pojišťovnictví

Česká spořitelna

Energetika, plynárenství

ČEZ

Doprava a stavebnictví

Student Agency

Informační technologie

Google

Obchod

Tesco Stores

Poradenství, outsourcing, audit

Deloitte ČR 

Právní kanceláře

Deloitte Legal

Spotřebitelský průmysl

Plzeňský Prazdroj

Telekomunikace

Vodafone

Manažeři personálních oddělení nám opakovaně potvrzují, že boj o talenty na trhu nepolevil. Průzkumem bychom rádi pomohli talentům v rozhodování, kdo jsou ti nejlepší zaměstnavatelé v jednotlivých odvětvích. To znamená, kde se mají ucházet o pracovní místo a kterou volit pracovní nabídku,“ dodává Jiří Kohout.

Cenu ve speciální kategorii „Jasná volba“ vyhrála společnost ČEZ, která získala absolutně nejvíce hlasů od vysokoškoláků bez ohledu na obor studia a studijní výsledky. Umístila se tak spolu s firmou ŠKODA AUTO mezi firmy, které získaly po dvou cenách v různých kategoriích.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT