Stipendijní program REF pro romské vysokoškolské studenty vyhlášen

11.04.2013 | , ROMEA, o. s.
STUDENT


Jste student/ka vysoké školy nebo střední školy v posledním ročníku a plánujete ve studiu pokračovat? Jste Rom/ka? Máte zájem o stipendium na akademický rok 2013/2014?

Stipendijní program Romského vzdělávacího fondu (REF SP) vyzývá zainteresované romské studenty z České republiky k podání žádosti v rámci Romského pamětního univerzitního stipendijního programu (RMUSP). O stipendium mohou žádat studenti bakalářských, magisterských nebo doktorandských programů, kteří studují na státem akreditovaných vysokých školách v Albánii, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Maďarsku, Kosovu, Makedonii, Moldavsku, Černé Hoře, Rumunsku, Rusku, Srbsku, Slovensku, Turecku a Ukrajině.

Veškeré informace a pokyny REF SP pro akademický rok 2013/2014, kritéria způsobilosti a výběru žadatelů, jsou zveřejněny na stránkách Romského vzdělávacího fondu v angličtině, češtině a dalších národních jazycích.

Stipendijní program je určen na úhradu nákladů na učebnice, poplatků za zkoušky a částečně na pokrytí životních nákladů. Výše stipendia je vypočítána na základě částky 80 eur na akademický měsíc. V loňském akademickém roce 2012/2013 obdrželo stipendium 44 žadatelů.

Podávání přihlášek probíhá pouze elektronickou formou skrze online aplikaci, kterou naleznete na oficiálních webových stránkách Roma Education Fund. Online aplikace je přeložena do českého jazyka.

POZOR - uzávěrka pro podávání žádostí 20. května 2013!

Žádosti nebude možné podat po uzávěrce!!!

Koordinátorem stipendijního programu v České republice je o. s. ROMEA.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT