Vysokoškolský majáles v Pardubicích

14.05.2013 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


Studentský MAJÁLES se koná v areálu vysokoškolských kolejí v Pardubicích - Polabinách již od roku 1979, tedy již přes 30 let. Bývá tradičně s příchodem jara a pěkného počasí jednou z prvních zábav v Pardubicích, konaných pod širým nebem, a akcí vítanou zejména mládeží a pardubickými vysokoškoláky.

Program letošních majálesových oslav zahájilo již několik týdnů před akcí on-line klání na internetu o titul „Král Majáles Pardubice 2013”, kterého se na sociálních sítích zúčastnili hned tři kandidáti. Letošním králem se stal student navazujícího magisterského programu Informační technologie Fakulty elektrotechniky a informatiky bakalář Jiří Hrdlička.

Majáles 2013 s velkým hudebním koncertem v areálu univerzitního kampusu v Pardubicích Polabinách – Stavařov propukne ve středu 15. května v pravé poledne. Je určen nejen univerzitním studentům, ale všem milovníkům dobré hudby a zábavy. Letos návštěvníky potěší hudební skupiny Hentai Corporation, Rybičky 48, Ready Kirken, Sabrage, Dukla Vozovna, Volant, Kurtizány z 25.avenue, Sunshine, Sto Zvířat, UDG, Wohnout, Vypsaná Fixa, Mandrage.

Po 16. hodině proběhne korunovace krále Majálesu, kterému rektor univerzity a zástupce města Pardubic předají na dobu majálesových oslav vládu nad univerzitou a městem. Na návštěvníky Majálesu čeká nejen hudební zážitky, ale i zábavné soutěže a chemické, robotické a matematické hrátky.

Program Majálesu pod širým nebem – na louce za univerzitními sportovními halami v Kunětické ulici – končí ve 22 hodin.

Vstupenky na koncert je možno zakoupit v předprodeji v síti Ticket Portal – www.ticketportal.cz za 269,- Kč + poplatky (do úterý 14. května), ve středu 15. května na místě za 350,- Kč.

Více informací na www.majalespardubice.cz.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT