Ministerstvo školství pomůže školám zasaženým povodněmi

05.06.2013 | , Ministerstvo školství
STUDENT


Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pomůže povodněmi postiženým školám a školským zařízením. Již včera vydalo opatření k organizaci školního vyučování v postižených oblastech. V současné době monitoruje počet takto zasažených objektů a rozsah škod způsobených povodněmi.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy je připraveno, v rámci mateřských, základních a středních škol, které byly zasaženy povodněmi, reagovat na potřebu obnovy fondu učebnic a vyučovacích pomůcek. „Po vyhodnocení a zjištění rozsahu škod jsme na obnovu fondu učebnic a pomůcek schopni poskytnout finanční prostředky prostřednictvím cíleného rozvojového programu,“ uvedl náměstek ministra Jindřich Fryč.

Pomoci je MŠMT připraveno i vysokým školám. „Našli jsme způsob, jak, alespoň částečně pomoci vysokým školám zasaženým povodní. Vyčlenili jsme finanční prostředky, které, po vyhodnocení, budeme moci poskytnout žadatelům ze strany vysokých škol,“ uvedl náměstek ministra Tomáš Hruda.

MŠMT je v součinnosti se sportovními svazy rovněž připraveno přispět k nápravě následků způsobených povodněmi na sportovní infrastruktuře.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy i nadále monitoruje celou situaci v celkem devíti krajích a získává, prostřednictvím České školní inspekce, informace o situaci škol a školských zařízení v krajích postižených povodněmi. Cílem je získat rychlou informaci o míře poškození budov, dalšího majetku, popřípadě učebních pomůcek. Tyto informace budou dále vyhodnoceny a využity pro další koordinaci a zajištění pomoci ze strany státu.

Autor článku