Andrea Papoušková: Nikdy to nevzdávej

24.07.2014 | , Studentskefinance.cz
STUDENT - NEPOUŽÍVAT


Na Finance.cz jsme se rozhodli mediálně podpořit dobročinnou akci, jejímž iniciátorem je Andrea Papoušková, naše dlouholetá externí spolupracovnice. V této souvislosti si tedy dovolíme vám formou krátkého rozhovoru přiblížit, o co se jedná.


Andreo, co je to za akci a jaký je její cíl?

Jedná se o dobročinnou akci, jejímž cílem je vybrat 1 000 000 Kč pro Nadační fond dětské onkologie Krtek.

Proč jste se rozhodla pro možná na první pohled tak šílený krok?

Proč ne? To co pro jiné je šílené, nemusí být šílené pro mě. Ale můžu říct, že jsem živý důkazem, že je to reálné. Za 14 dní se mi povedlo to, co ne jiným ani za půl roku. Mám kolem 30 partnerů, přičemž jedním z nich je Forbes Česko, tímto děkuji Petru Šímůnkovi. Bez jeho podpory a možnosti nalákat partnery na propagaci ve Forbes by to tak „lehce“ nešlo. Jinak ono to lze asi těžko předat druhým, proč to dělám. Museli by si totiž zažít v životě co já. Jako malí být často hospitalizovaní v nemocnici a zažít jaké to je, když má nejen Vaše teta, ale následně za třičtvrtě roku i Váš přítel rakovinu. Všechno se Vám v životě změní o 180 stupňů.

Kolik času ve výsledku akci věnujete a kolik vás to bude stát peněz?

Akci věnuji průměrně 18 hodin denně. Někdy jsou dny klidnější a pracuji jen 14 hodin, jindy si ale dám takovou „dvacítku“. Můj rozpočet od prvního dne zahájení plánování akce až nyní je 0 Kč. Partnerů mám nasmlouvaných sice hodně, ale sponzory nemám žádné. Nicméně to mě nezastaví. Vím, že jsem schopna zorganizovat velkou akci a nepotřebovat k tomu ani korunu. To je skvělé, alespoň pro mě.

Kdo vám s akcí pomáhá? Bylo těžké získat podporu?

Celou akci organizuji sama. Nicméně ráda bych zde alespoň touto cestou poděkovala pár výjimečným lidem. Díky patří Charliemu Greenbergovi. Ze všech tě lidí, co mě podporují je on ta osoba, která je tu nejvíc pro mě. Konečně mě po 27 letech někdo chápe. Navíc mi dal ten nejcennější dar – a to důvěru. V momentě, kdy se ke mně většina lidí otočila zády, on stál a stojí při mně. Dále Zbyněk Krejčí – bez něj by nevzniklo mé první promo video, navíc udělal jej pro mě bez nároků na jakýkoliv honorář. Dále Marek Vich – jemu patří díky za to, že když jsem ležela složená v posteli, oděna především do černého oděvu a zakrytá peřinou ve 30 stupňovém horku, s chutí se na vše vykašlat – udělal pro mě něco neskutečného. Byť jsme spolu nemluvili 4 roky, věnoval mi 30 minut svého času po telefonu, během kterých mě postavil na nohy a právě jemu vděčím za to, že ještě teď neležím v posteli a nebrečím. Dále pak Michal Hrubý, který si na mě udělal čas, vyslechl si kompletně můj příběh, prostě mě nejen poslouchal ale i naslouchal. Víte, jaký to je báječný pocit? A tím nekončíme.

Na závěr bych opravdu hluboce a ze srdce poděkovala skvělé osobě, nicméně čeština nemá dostatek slov, kterými bych to mohla vyjádřit. Hlubokou poklonu, úctu, respekt, obdiv skládám Filipovi Hanákovi, který mi zajišťuje kompletní Corporate Design, byť jsem jej oslovila 10 dní před samotnou akcí. I když sám pracoval do 8 do večera, přesto za mnou dojel a téměř do půlnoci se mnou řešil vše podstatné. Již jsem viděla návrh letáku a při prvním pohledu se mi rvaly slzy do očí, je to perfektní. Tím, co vymyslel, úplně vystihl mou vizi, a to jsem mu toho tolik neřekla, ale prostě jako kdyby vycítil, co chci ostatním říct a za mě jim to předal, respaktive sdělil v grafické podobě. Úžasné.

Jak můžou lidé podpořit tento event?

Skvělé by bylo, kdyby přišli osobně. Bude to odpoledne a večer plné zajímavých lidí. Navíc zde budou přednášky, tombola, dražba, open class.

A na otázka závěr – kdy a kde to propukne a proč by měli lidé přijít?

Celé to vypukne 26. 7. 2014 v sobotu v největší kavárně v Brně – v Savoyi. Nechám na každé osobě, ať se sama rozhodně, jak stráví 86 400 vteřin – denní časový fond. Je jen na nás a našich prioritách, jak strávíme každý den. U televize nebo uděláme něco pro dobrou věc? To je jen a jen na vás!



Děkuji za rozhovor,
Lukáš Pololáník, Finance.cz

Autor článku

Lukáš Pololáník

Články ze sekce: STUDENT - NEPOUŽÍVAT