KPMG zahajuje čtvrtý ročník daňové soutěže pro studenty vysokých škol

09.10.2014 | , KPMG
STUDENT


Již počtvrté v řadě testuje KPMG Česká republika znalosti studentů vysokých škol v daňové problematice. Ti si mohou ověřit své vědomosti prostřednictvím krátkého kvízu i složitějších příkladů zaměřených na zdanění fyzických i právnických osob. Loni se do soutěže zapojilo více než 700 studentů, jedenáct z nich později nastoupilo do společnosti KPMG Česká republika na stáž či dlouhodobý pracovní poměr.

On-line daňovou soutěž připravujeme pro studenty čtvrtých a pátých ročníků českých vysokých škol. Soutěž má celkem tři části. V prvním kole musí vysokoškoláci správně zodpovědět alespoň osm z 11 kvízových otázek. V nich zjišťujeme, zda se orientují v aktuálních daňových sazbách, zda mají přehled o výnosnosti daní pro stát či vědí, jaké jsou lhůty k podání daňových přiznání,“ představuje princip soutěže Jan Linhart, Partner v oddělení Daňového poradenství společnosti KPMG Česká republika. Studenti, kteří úspěšně projdou kvízem, postupují do druhého kola, kde již řeší komplexní příklady zaměřené na zdanění fyzických a právnických osob. „Dvacet nejlepších následně zveme do závěrečného testování a z nich vybereme šest studentů, kteří se mohou těšit na čtyřdenní stáž v rámci našeho programu Stínování manažerů v Daňovém poradenství,“ upřesňuje Linhart. Po celou dobu stáže v KPMG Česká republika jsou studenti v úzkém kontaktu s manažery a daňovými poradci. Poznají v praxi přípravu daňových přiznání, stanovisek a vyzkouší si, co obnáší samostatná příprava daňové dokumentace.

Můžete hodně získat

Své zážitky z programu Stínování manažerů v Daňovém poradenství popisuje Eva Hlavinková, loňská finalistka soutěže, která dnes v KPMG Česká republika pracuje na pozici Assistant: „Během stínování jsem prošla jednotlivými specializovanými týmy a seznámila se s jejich činností. Mohla jsem si vybrat oblast daní, která mě nejvíce zajímá, a strávit v daném týmu více času. Musím říci, že mě mile překvapil přátelský a vstřícný přístup všech, se kterými jsem se během stínování setkala. Studentům, kteří jsou zapálení do daňové problematiky, bych doporučila zúčastnit se daňové soutěže a nebát se, protože nemáte co ztratit, ale rozhodně můžete hodně získat!

Po úspěšném absolvování krátkodobé stáže daňoví manažeři studentům zpravidla nabídnou možnost pracovního uplatnění ve formě zkráceného úvazku či plného pracovního poměru. V loňském roce nastoupilo po soutěži do Daňového poradenství společnosti KPMG Česká republika celkem jedenáct studentů.

Termíny daňové soutěže

8. října – 23. listopadu 2014: Spuštění kvízu a řešení početních příkladů
1. – 14. prosince 2014: On-line výkonové testy včetně angličtiny v KPMG Česká republika
únor 2015: Nástup do programu Stínování manažerů v oddělení Daňového poradenství

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT