Autorská soutěž s tématem rozšíření EU zahájena!

06.11.2014 | , Evropská komise
STUDENT


Evropská komise právě zahájila autorskou soutěž nazvanou Tak podobné, tak rozmanité, tak evropské.

Vyzývá mladé lidi z celé Evropy, aby se v textu maximálně o 1000 slovech podělili o své názory na jednu z následujících otázek týkajících se rozšiřování Evropské unie, případně na obě tyto otázky:

  • Jaká je vaše zkušenost s rozšířenou Evropskou unií?
  • Jak může rozšířená Evropská unie reagovat na výzvy budoucnosti?

Politika rozšíření je základním kamenem evropského mírového projektu. Tím, že našim partnerům pomáháme naplnit jejich evropské ambice, vytváříme společně stabilitu a prosperitu v regionech sousedících s Unií. Nepochybuji o tom, že do této autorské soutěže budou zaslány originální a kreativní texty, jež se stanou zdrojem inspirace pro další generaci mladých Evropanů, kteří budou formovat náš společný evropský domov v budoucnosti," řekl komisař pro evropskou politiku sousedství a jednání o rozšíření Johannes Hahn.

Soutěž potrvá do 27. února 2015 (poledne SEČ) a účastnit se mohou mladí lidé ve věku 18–25 let, kteří jsou občany některého z 28 členských států EU.

Národní poroty vyberou v každé zemi jednoho vítěze, který absolvuje třídenní studijní návštěvu Bruselu. Vítězné texty také Evropská komise zveřejní a nabídne předním evropským sdělovacím prostředkům.

Další informace o autorské soutěži a o tom, jak se do ní zapojit, naleznete na tomto webu.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT