Radiokomunikace od srpna povede Kamil Levinský

29.06.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. června (ČTK) - Novým generálním ředitelem Českých Radiokomunikací bude od srpna dosavadní šéf pro obchod a marketing Kamil Levinský (36). V rámci plánované změny nahradí Jane Hannahovou, která na konci prázdnin ukončí své působení v ČR, ale zůstane místopředsedkyní představenstva. Firma to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě.

"Jmenování Kamila Levinského zajistí kontinuitu řízení, stabilitu a další rozvoj pro České Radiokomunikace," uvedla Hannahová. Připomněla, že Levinský je členem vrcholného vedení čtyři roky a poslední rok působil i jako zástupce generálního ředitele. Jako jejího nástupce jej Radiokomunikace oznámily již loni.

Levinský vystudoval ekonomii se zaměřením na obchodní právo na Ekonomické fakultě Technické univerzity v Ostravě. Profesní dráhu zahájil jako auditor ve společnosti Ernst & Young. V roce 2002 se stal ředitelem interního auditu společnosti Eurotel a později zastával pozici ředitele pro integrace procesů a kvalitu ve firmě Telefónica O2. V Českých Radiokomunikacích pracuje od května 2007.

České Radiokomunikace jsou v tuzemsku dominantním poskytovatelem pozemního rozhlasového a televizního vysílání a provozují vlastní telekomunikační síť. Jejich vlastníkem je od minulého roku skupina fondů vedených australskou skupinou Macquarie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK