Výrobce hodinek Swatch ukončil alianci s klenotnictvím Tiffany

12.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Curych/New York 12. září (ČTK) - Švýcarský výrobce hodinek Swatch Group ukončil alianci s americkým klenotnictvím Tiffany & Co. Firma Swatch amerického partnera obvinila, že podkopával snahu o propagaci hodinek prodávaných jejich společným podnikem. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Společnost Swatch, která je největším výrobcem hodinek na světě, hodlá u soudu požadovat odškodné za ušlý prodej. Viní firmu Tiffany ze "systematické snahy zablokovat a zbrzdit rozvoj podnikatelských aktivit". Společnost Tiffany se k tomu zatím nevyjádřila.

Předsedkyně firmy Swatch Nayla Hayeková již v březnu řekla agentuře Reuters, že společný podnik Tiffany Watch založený v roce 2007 pro výrobu švýcarských hodinek pod značkou Tiffany není tak úspěšný, jak se doufalo, protože Tiffany nedává těmto hodinkám ve svých prodejnách dostatečný prostor.

Analytik Jon Cox z firmy Kepler Capital Markets odhaduje náklady související s uzavřením společného podniku na zhruba 20 milionů švýcarských franků (přes 400 milionů Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK