Americké akcie dál klesají, pokles je ale mírnější

04.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. června (ČTK) - Americké akcie zahájily nový týden dalším poklesem, i když v první polovině obchodování se jejich hlavní indexy přechodně dostaly i do mírného zisku. Trh je ale celkově klidnější, než byl na konci minulého týdne, kdy jejich zasáhl výprodej. Obchodníci si dál všímají hlavně problémů v eurozóně.

Ve 12:00 EDT (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 12.052 bodů a proti předchozímu závěru vykazoval pokles asi o 0,4 procenta. Širší index S&P 500 odepisoval 0,5 procenta na 1272 bodů, index Nasdaq Composite ztrácel 0,6 procenta na 2730 bodů.

V pátek všechny tři hlavní indexy utrpěly více než dvouprocentní ztrátu, Dow Jonesův index například spadl nejníže od prosince. K propadu přispěly i zprávy o dalším zpomalení růstu čínské ekonomiky spolu s horším vývojem na trhu práce v USA.

Investoři dnes neměli ani tak velké starosti s vývojem nejzadluženějších zemí v Evropě. Například výnosy italských a španělských dluhopisů dnes klesaly, což znamená, že se trochu zmírnil tlak na obsluhu státního dluhu těchto zemí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK