Genesis Capital získal 100 procent v Game Czech

14.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. srpna (ČTK) - Správce fondů rozvojového kapitálu Genesis Capital koupil od společnosti Game Group 100 procent v největším tuzemském prodejci počítačových her a konzol Game Czech. Oznámil to v tiskové zprávě. Cenu neuvedl. "O investici do Game Czech jsme začali jednat v únoru letošního roku. Britská skupina Game Group byla v té době v obtížné situaci a zajímala se o odprodej svých dceřiných společností včetně té české," uvedl ředitel Genesisu Jan Tauber.

Game Czech podle Taubera přes problémy mateřské firmy dlouhodobě prosperuje a v posledních letech vykazuje trvalý růst. "Věříme, že tato společnost má potenciál pro expanzi, a to je také jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli do společnosti kapitálově vstoupit," dodal.

Vedení společnosti Game Czech zůstane víceméně stejné. Předsedou představenstva bude i nadále Lukáš Karel. Do dozorčí rady nominoval Genesis Capital bývalého majitele společnosti Game Slavomíra Pavlíčka, který by se v budoucnu měl stát také minoritním akcionářem Game Czech. Do firmy se rovněž vrací bývalá předsedkyně představenstva Kateřina Skalická, která se bude podílet především na projektu plánování a řízení expanze.

Game Czech v současné době provozuje 30 prodejen rozmístěných především v prostorách nákupních center po celé ČR. V minulém roce vykázala tržby ve výši 317 milionů korun. Společnost se zhruba čtvrtinovým podílem na trhu má celkem 102 zaměstnanců.

Genesis Capital se zaměřuje na investice do malých a středních firem v ČR a na Slovensku. Celkem zajistil 20 firmám přes dvě miliardy korun. Investoval mimo jiné do společností Profimedia, Vydis Group, Servodata, pietro filipi, Gumotex, AB Facility nebo Energetických strojíren Brno.

Podle Asociace herního průmyslu České a Slovenské republiky dosáhl v roce 2011 obrat herního trhu kumulovaně v obou zemích 2,2 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK