Vltava-Labe-Press majetkově vstoupila do České distribuční

29.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. října (ČTK) - Mediální skupina Vltava-Labe-Press (VLP) majetkově vstoupila do společnosti Česká distribuční. Vydavatel regionálních Deníků tak rozšířil činnost o adresné a neadresné doručování listovních zásilek. ČTK o tom dnes informovala šéfredaktorka centrální redakce Deník ČR Jana Heřmánková.

"Česká distribuční je stejně jako my dokonalým znalcem regionálního prostředí. Jsem více než přesvědčena, že jako nový akcionář můžeme současným i novým zákazníkům České distribuční nabídnout nové možnosti, které jistě ocení," uvedla generální ředitelka a předsedkyně představenstva VLP Jitka Bosáková. Obchodní transakci, jejíž cenu se obě strany rozhodly nesdělovat, schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Podle předsedy představenstva České distribuční Zdeňka Bědroně transakce zefektivní nabízené služby. "Ve VLP jsme našli silného partnera, s nímž můžeme naše záměry uskutečnit podstatně rychleji než dosud, a vzhledem k zahraničnímu zázemí koncernu můžeme využít i jejich zkušeností," řekl Bědroň s tím, že firma tak bude lépe připravena na blížící se liberalizaci poštovního trhu.

VLP působí na trhu od roku 1991 jako vydavatel všech regionálních Deníků s největším počtem předplatitelů ze všech novin a časopisů v ČR. Z pohledu inzertních příjmů, které loni poklesly o zhruba pětinu na 1,7 miliardy korun, se VLP zařadila spolu s mediálními domy Ringier Axel Springer CZ a Mafra mezi tři nejsilnější vydavatele denního tisku.

Společnost Česká distribuční v roce 2010 zvýšila obrat na 405 milionů korun z 324 milionů Kč. Zisk České distribuční v roce 2011 činil podle ekonomické databáze Prodata 18,5 milionu Kč. Výroční zprávu za rok 2011 firma ve sbírce listin dosud nezveřejnila.

Největším akcionářem České distribuční byl doposud RIOX s.r.o. s 90procentním podílem, zbylých deset procent akcí kontrolovala a.s. Cromwell.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK