Brněnská Mipro Security skončí na blacklistu veřejných zakázek

22.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 22. listopadu (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nechal zapsat další firmu na černou listinu veřejných zakázek. Brněnská MIPRO SECURITY, s.r.o., falšovala mimo jiné referenční listy. Dostala pokutu 400.000 korun. ČTK to dnes řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Společnost se nesmí po dobu tří let účastnit veřejných zakázek. Její reakci ČTK zjišťuje.

MIPRO SECURITY, s.r.o. uváděla podle ÚOHS nepravdivé informace v nabídkách na ostrahu areálů brněnského dopravního podniku a Masarykovy univerzity.

V tendru na ostrahu areálů dopravního podniku firma předložila čestné prohlášení o obratu za tři předcházející účetní období a čestné prohlášení o realizovaných významných dodávkách za tři roky, která ovšem neodpovídala skutečnosti.

"Obraty, které společnost uváděla, byly zpravidla nadhodnocené o několik milionů korun. Jen částečně pravdivé byly reference o provedených zakázkách, zejména informace o délce plnění," uvedl Rafaj.

Obdobně neodpovídaly předložené údaje v zakázce na ostrahu objektů brněnské Masarykovy univerzity. Zde se již údaje o realizovaném obratu lišily oproti realitě o desítky milionů korun. Rovněž zakázky, které firma předložila jako referenční, ve skutečnosti podle ÚOHS nikdy neplnila a doložené referenční listy byly zfalšované.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK