Co týden dal? Neomezené volání bude levnější

12.04.2013 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Jeden z tuzemských mobilních operátorů oznámil výrazné snížení cen paušálních tarifů. Zákazníci zaplatí za neomezené volání a SMS do všech sítí 749 korun měsíčně. Vedle nových tarifů firma připravila nový způsob prodeje mobilních telefonů. Více v pravidelném týdenním přehledu.

Posledních 7 dní ve světě

Světová ekonomika by měla letos stoupnout zhruba o 3,2 procenta, tedy stejným tempem jako loni. Vyplývá to z průzkumu mezi čtyřmi stovkami analytiků po celém světě, jehož výsledky zveřejnila agentura Reuters.
Více informací

Míra nezaměstnanosti v Řecku stoupla v lednu na nový rekord 27,2 procenta. Překonala tím dosavadní maximum 26,6 procenta z loňského listopadu, sdělil řecký statistický úřad ELSTAT. Nezaměstnanost v Řecku zvedá na maxima ekonomická krize, která sužuje zemi již šestým rokem.
Více informací

Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen v Maďarsku se v březnu snížilo na 2,2 procenta, což je nejnižší údaj od září 1974. Za poklesem cen je podle tamního statistického úřadu KSH mimo jiné i vládou nařízené snížení maloobchodních cen energií. V únoru činila inflace v Maďarsku 2,8 procenta.
Více informací

Rozpočtový deficit Spojených států v březnu klesl o 46 procent na 107 miliard dolarů (2,1 bilionu Kč) ze 198 miliard dolarů před rokem. Vyplývá to z dnešních údajů amerického ministerstva financí. Za celé první fiskální pololetí se schodek snížil o 23 procent na 600 miliard dolarů.
Více informací

Státy eurozóny se možná budou podílet na záchraně bank ve své zemi, pokud bude problematickým ústavům přímo finančně pomáhat záchranný fond eurozóny. Podle agentury Reuters to řekl jeden z vysokých unijních představitelů. Příspěvek států by mohl činit mezi deseti a dvaceti procenty nákladů na rekapitalizaci. Ministři financí eurozóny by prý měli o návrhu diskutovat na páteční neformální schůzce v Dublinu.
Více informací

Zvýšením daní pro milionáře a řadou rozpočtových škrtů chce Bílý dům v příštích třech letech výrazně snížit rozpočtový deficit. Ten by podle představ amerického prezidenta Baracka Obamy, který dnes rozpočet předloží Kongresu, měl klesnout z letošních 5,3 procenta HDP na 2,8 procenta v roce 2016. Schválení rozpočtu je však podle agentury Reuters velmi nepravděpodobné.
Více informací

Lucembursko od roku 2015 částečně zmírní své bankovní tajemství. Premiér Jean-Claude Juncker uvedl, že země bude poskytovat dalším zemím Evropské unie informace o majitelích bankovních účtů, pokud budou tito lidé pocházet z EU.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Průměrná mzda v prvním čtvrtletí 2013 klesla meziročně o 2,75 procenta na 23.426 Kč, což může mít příčinu ve vyplacení mimořádných odměn už koncem minulého roku. Nejlepší mzdu mají zaměstnanci velkých zahraničních firem. Naopak nejméně dostávají zaměstnanci sdružení s méně než deseti zaměstnanci. ČTK o tom informovala společnost Profesia, která analyzovala průměrné mzdy podle vlastnictví a velikosti společnosti na vzorku 70.000 respondentů.
Více informací

Automaty v hernách a kasinech v Česku protečou ročně desítky miliard korun. Gambleři vhodili do blikajících přístrojů v roce 2011 více než 84 miliard korun, dalších takřka sedm a půl miliardy prosázeli v ruletě. Vyplývá to z dat odboru Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi ministerstva vnitra. Čísla za loňský rok ještě nejsou k dispozici.
Více informací

Největší polská banka PKO BP pomýšlí na expanzi na českém trhu a dalších okolních trzích. Uvažuje zejména o koupi ČSOB v případě, že by ji belgická bankovní skupina KBC chtěla prodat, řekl to šéf PKO Zbigniew Jagiello.
Více informací

Lidé si v Česku v roce 2012 půjčili celkem 1,37 bilionu Kč, což bylo o 67 miliard více než předloni. Úvěr mělo 2,9 milionu Čechů, počet úvěrových smluv činil 5,7 milionu. Vyplývá to z údajů Bankovního a Nebankovního registru klientských informací, které na tiskové konferenci zveřejnila společnost CRIF - Czech Credit Bureau, která oba registry provozuje.
Více informací

Státní dluh České republiky se v prvním čtvrtletí zvýšil o 48 miliard korun na 1,716 bilionu korun. ČTK o tom informoval mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob. Na každého Čecha tak připadá dluh přes 163.000 korun. Dluh stoupl především kvůli navýšení rezervy na splátky emisí dluhopisů ve zbytku roku, uvedlo MF.
Více informací

Březnová meziroční inflace byla v porovnání s prognózou České národní banky o 0,3 procentního bodu nižší. Uvedl to ředitel sekce měnové a statistiky ČNB Tomáš Holub. Meziroční míra inflace v březnu zůstala na 1,7 procenta.
Více informací

Telefónica výrazně snížila cenu u svých paušálních tarifů. Nabídne zákazníkům neomezené volání a SMS do všech sítí za 749 korun měsíčně. Dosud vyšel srovnatelný tarif Neon na více než dvojnásobek. Vyplývá to z informací ČTK.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Autor článku

Roman Müller  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU