Americké akcie po údajích z průzkumu zaměstnanosti zpevňují

02.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. dubna (ČTK) - Americké akcie v polovině dnešního obchodování zpevňují. Trhy mimo jiné reagují na výsledky průzkumu soukromé společnosti ADP, podle kterých americké firmy v březnu zrychlily tempo najímání nových pracovníků.

Index Dow Jones kolem poledne místního času (18:00 SELČ) přidával 0,1 procenta na 16.548 bodů. Širší index S&P 500 vykazoval růst o 0,2 procenta na 1889 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq měl zisk asi 0,1 procenta a nacházel se blízko 4273 bodů.

Dnešní údaje soukromé organizace ADP ukázaly, že v americkém soukromém sektoru vzniklo v březnu zhruba 191.000 nových pracovních míst, což je o něco méně, než se očekávalo. Zároveň je to více než v únoru, kdy ADP po zpřesnění dat zvýšila počet nových pracovních míst o zhruba 40.000. Data podle analytiků naznačují, že trh práce se zřejmě zotavuje z dopadů, které způsobila tuhá zima. V pátek trhy čeká komplexnější vládní zpráva o vývoji na pracovním trhu.

Další dnešní data pak ukázala, že zakázky na průmyslové zboží se v únoru zvýšily o 1,6 procenta. Jde o nejvyšší nárůst od září a je to rovněž lepší výsledek, než čekali analytici v anketě agentury Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK