Akcionáři Orka schválili snížení kapitálu na desetinu

28.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Lucemburk 28. května (ČTK) - Akcionáři česko-lucemburské developerské společnosti Orco Property Group dnes schválili snížení kapitálu podniku na desetinu. Do funkce generálního ředitele zároveň zvolili Jiřího Dederu. Informovala o tom firma ve své tiskové zprávě.

Akcionáři odsouhlasili snížení účetní hodnoty akcií z jednoho eura na 0,1 eura. Kapitál podniku tak k dnešnímu dni klesl na 11,45 milionu eur (315 milionů Kč) z dosavadních 114,5 milionu eur. Valná hromada rovněž schválila rezoluce umožňující vydání až 200 milionů nových akcií.

Akcionáři také definitivně odsouhlasili jmenování pěti osob do představenstva podniku. Kromě Dedery, který ve funkci generálního ředitele nahradí již dříve odvolaného zakladatele podniku Jeana-Françoise Otta, jsou to Radovan Vítek, Tomáš Salajka, Edward Hughes a Guy Wallier. Vítek je podle dřívějších informací s více než 30procentním podílem největším akcionářem podniku a fakticky jej ovládá.

Orco podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti. V české metropoli patří mezi hlavní chystané projekty firmy zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech. Společnost se nyní potýká s vysokými ztrátami a Vítek začátkem roku nevyloučil možnost likvidace podniku.

Firma dnes měla představit hospodářské výsledky za první čtvrtletí, jejich zveřejnění však odložila na pondělí. Loni se její čistá ztráta prohloubila na 227 milionů eur (6,2 miliardy Kč) ze 42 milionů eur v předchozím roce.

pmh ank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK