CPI se spojila s německou GSG Group, Vítek má nejvíc akcií

23.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. června (ČTK) - Skupina CPI podnikatele Radovana Vítka se spojila s německou společností GSG Group, která se ještě nedávno jmenovala Orco Germany. O dokončení transakce dnes informoval mluvčí CPI Group Jan Burian.

Vítek se stal většinovým vlastníkem německé skupiny. Vložil do ní svůj stoprocentní podíl v CPI Group, za něj dostal 2,5 miliardy nových akcií GSG Group. Dalších 279 milionů akcií Vítek nakoupil od jiných akcionářů společnosti. Celkem tak nyní v německé realitní skupině drží 94 procentní podíl.

Cenné papíry byly vydány v rámci schváleného navýšení základního kapitálu GSG Group, přičemž upisovací hodnota jedné akcie činila 0,47 eura.

Sjednocená skupina nese název GSG Group a má lucemburskou mateřskou společnost, jejíž akcie se obchodují na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Bilanční suma skupiny nyní přesahuje 4,4 miliardy eur (120,7 miliardy korun) a letošní plánovaný obrat má vzrůst na čtvrt miliardy eur (6,86 miliardy korun). Tím by se zařadila na třetí místo mezi středoevropskými realitními skupinami.

GSG Group působí v Německu od roku 2004. Říká o sobě, že je největším pronajímatelem komerčních nemovitostí v oblasti Berlína.

Vítkova CPI patří k největším realitním investorům v Česku. S 600 tisíci metrů čtverečních je největším tuzemským majitelem maloobchodních ploch.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK