Evropská komise prý vyměří pokutu firmě Slovak Telekom

24.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 24. června (ČTK) - Evropská komise vyměří německé společnosti Deutsche Telekom a její slovenské divizi Slovak Telekom pokutu za porušování antimonopolních pravidel Evropské unie. Agentuře Reuters to dnes řekly zdroje obeznámené se situací. Komise již v roce 2012 uvedla, že Slovak Telekom svými vysokými velkoobchodními cenami znemožňoval alternativním operátorům ziskové podnikání v oblasti širokopásmových služeb.

Deutsche Telekom má podle komise za chování slovenské divize zodpovědnost, protože v ní vlastní většinový podíl. "Komise pravděpodobně vyměří těmto firmám pokutu po srpnové letní dovolené, tedy v září," uvedl jeden ze zdrojů. Dodal, že existuje také málo pravděpodobná možnost, že rozhodnutí bude učiněno již příští měsíc.

Slovak Telekom v roce 2012 vyjádřil se zjištěním komise nesouhlas. Deutsche Telekom kontroluje ve slovenské divizi 51procentní podíl. Zbývajících 49 procent drží slovenská vláda, napsala agentura Reuters.

Deutsche Telekom vlastní i mobilního operátora T-Mobile CR, který je podle počtu zákazníků největším českým mobilním operátorem.

pmh rv

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK