Deník E15 a týdeník Euro mají od července nové šéfredaktory

30.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. června (ČTK) - Dva hlavní ekonomické tituly vydavatelství Mladá fronta budou mít od července nové vedení. Šéfredaktorkou deníku E15 byla jmenována Tereza Zavadilová, týdeník Euro bude řídit dosavadní zástupce Michal Půr. Mladá fronta o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Obě redakce doposud přímo řídil ředitel divize Euro E15 Tomáš Skřivánek.

Vydavatelství v uplynulém roce prošlo změnami, které měly oba tituly úzce propojit a vytvořit maximum redakčních, obchodních i marketingových synergií. Vše má završit červencové přestěhování ekonomické divize Mladé fronty z pražských Košíř do centrály vydavatelství v Praze-Modřanech. "Po fázi integrace nastal čas pro novou kreativitu a rozvoj samostatné identity každého z titulů. Myslím, že Tereza a Michal mohou nové impulzy jim svěřeným titulům dodat," uvedl Skřivánek.

Zavadilová pracuje v deníku E15 od jeho založení v roce 2007, v posledních čtyřech letech na pozici zástupkyně šéfredaktora. Během své předchozí kariéry pracovala v ekonomických redakcích BBC, Lidových novin a časopisu Týden. Michal Půr přišel do týdeníku Euro loni v listopadu z pozice vedoucího centrální redakce v ČTK. V agentuře pracoval také jako bruselský zpravodaj a šéf zahraniční redakce.

Ekonomickou divizi vydavatelství Mladá fronta dále posílil Vladan Gallistl, dlouholetý zástupce šéfredaktora časopisu Týden. Gallistl kromě zpráv o ekonomice a byznysu, které publikuje v deníku E15 i v týdeníku Euro, má na starost přípravu nového projektu Top miliardáři 2014, speciálního vydání, které je plánováno na září.

Mladá fronta je jedním z největších vydavatelství na českém trhu. Tvoří je mj. divize Časopisy, od roku 2007 vydává ekonomický deník E15, od roku 2012 ekonomický týdeník Euro a od roku 2013 zpravodajský týdeník v anglickém jazyce E15 weekly. Součástí je také knižní divize, dále Online a Medical Services. Vlastníkem vydavatelství je podnikatel František Savov.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK