Trať mezi Skleným a Ostrovem nad Oslavou zrekonstruuje OHL ŽS

26.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. srpna (ČTK) - Železniční trať mezi Skleným nad Oslavou a Ostrovem nad Oslavou zrekonstruuje stavební společnost OHL ŽS. Rekonstrukce zhruba osmi kilometrů kolejí, zabezpečovacího řízení a úprava zastávek vyjde na zhruba 682 milionů korun. Vyplývá to z informací uveřejněných ve Věstníku veřejných zakázek. Úsek je součástí rychlíkové trati, která spojuje Brno s Havlíčkovým Brodem.

Rekonstrukce se bude podle investora - Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) týkat obou kolejí. Práce se uskuteční za provozu, v úseku budou vlaky projíždět po jedné koleji. Kromě kolejiště budou dělníci rekonstruovat mostky a propustky na trase, modernizováno bude zabezpečovací zařízení a vybavení ve stanicích.

Na zastávce Laštovičky tak má být zrekonstruováno nástupiště, vzniknout nové osvětlení a staniční rozhlas. V zastávce Ostrov nad Oslavou bude rekonstruována současná trafostanice, uvedla SŽDC.

SŽDC letos na Vysočině chystá podstatně větší investice než vloni, kdy za modernizaci tratí v kraji zaplatila 103 milionů Kč. Kromě přestavby uvedené tratě se zlepší i trakční napájecí stanice v Havlíčkově Brodě, Ostrově nad Oslavou a Golčově Jeníkově. Podle pokynů správy dopravní cesty budou rovněž pracovníci zajišťovat některé skály u tratí, aby z nich nepadalo kamení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK