LabCorp koupí za 6,1 miliardy USD výzkumnou firmu Covance

03.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. listopadu (ČTK) - Poskytovatel zdravotnických diagnostických služeb Laboratory Corp. of America Holdings (LabCorp) koupí smluvní výzkumnou společnost Covance Inc. za zhruba 6,1 miliardy USD (135,7 miliardy Kč) v hotovosti a akciích. LabCorp díky akvizici rozšíří své aktivity v oblasti nabídky klinických testů pro třetí strany.

Covance nabízí farmaceutickým firmám laboratorní výzkum léků. Ty tak mohou snížit své náklady tím, že si nemusí udržovat vlastní laboratoře.

Akcionáři Covance obdrží za každou svoji akcii 75,76 dolaru v hotovosti a 0,286 akcie LabCopr. Celková nabídka tak činí 105,12 dolaru za akcii, což je o 32 procent více, než činila páteční závěrečná cena Covance, uvedla agentura Reuters.

Po dokončení dohody budou akcionáři Covance vlastnit zhruba 16 procent akcií nové, sloučené firmy. Dohodu ještě musí schválit akcionáři Covance. Dokončena by měla být v prvním čtvrtletí příštího roku.

Firma Covance současně uvedla, že jí ve třetím čtvrtletí stoupl zisk na 66 milionů USD z loňských 44,2 milionu USD. Příjmy vzrostly o 3,7 procenta na 671 milionů USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK