Schůzka k projektu „Společně plánovat a utvářet městskou zeleň“ tentokrát v Ústí nad Labem

04.04.2011 | , UJEP
STUDENT


O víkendu 1.-3. dubna 2011 se uskutečnily na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem tři kontrolní dny ke společnému projektu s Umweltzentrem Drážďany a HTW Drážďany.

Hlavní náplní těchto dnů byla společná práce německých a českých studentů na návrzích výsadby vymezeného úseku v zahrádkářské kolonii Hansadreieck v Drážďanech. Studenti pracovali ve třech skupinách složených vždy z německých a českých studentů. Vypracovali několik návrhů, z nichž všechny byly velice zajímavě a se zájmem zpracované. V neděli proběhla závěrečná prezentace návrhů před německými a českými učiteli.

Další setkání studentů proběhne dne 15. 4. 2011 v Drážďanech, kde budou vlastní návrhy prezentovat členům zahrádkářského sdružení a zástupcům Magistrátu v Drážďanech.

Během tvořivé a náročné práce zbyl čas i na kulturu. Např. studenti společně navštívili filmový festival Jeden svět v Bílině nebo shlédli čínský film „Poručíme větru, dešti“ s naléhavým vzkazem na ochranu vodní složky krajiny.

Kontrolní dny v Ústí nad Labem se vydařily a již se zrodil další námět na společný projekt věnovaný sledování napouštěných jezer po těžbě uhlí (v lokalitách Chabařovice a Most s důrazem na turistické využití. Zde mají naši němečtí kolegové bohaté zkušenosti z již napuštěných a fungujících „hnědouhelných jezer“ v okolí Lipska a Cottbusu (Chotěbuzi).

Autor článku