Hradečtí studenti informatiky úspěšní na Imagine Cupu

06.05.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Tým studentů Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové „Dbsys“ ve složení Stanislav Hacker, Martin Švadlenka a Ondřej Macák se zúčastnil národního finále studentské soutěže Imagine Cup v kategorii Software Design pořádanou společností Microsoft 29. dubna 2011 v Brně. Téma letošního Imagine Cupu znělo „Představte si svět, kde technologie pomáhají řešit nejpalčivější problémy“.

Studenti Fakulty informatiky a managementu UHK představili projekt s názvem „Time to Business“. Jako jediní se zaměřili na problémy ekonomického charakteru, konkrétně na funkčnost podpory malých a středních firem v oblasti získávání a vyřizování zakázek, obchodní komunikace a obchodní spolupráce v zahraničí. Představený projekt nabízí webový portál, který nahrazuje několik stávajících zakázkových webů a obohacuje je o mnoho dalších funkcí, například o zajištění komunikace v průběhu realizace zakázky, systém hodnocení společností, multijazyčnost včetně překladače komunikace a jiné funkce důležité pro podporu mezipodnikové komunikace a usnadnění rozvoje společností. Součástí aplikace je také mobilní aplikace pro Windows Phone 7 spojená s webovou aplikací a poskytující všechny její funkce.

Projekt „Time to Business“ obstál v soutěžní konkurenci a tým studentů Fakulty informatiky a managementu UHK obsadil v celkovém hodnocení třetí místo.

Autor článku