NSZ: poslední příležitost přihlásit se ke druhému termínu

22.01.2010 | , Scio.cz
STUDENT


V neděli 24. 1. 2010 o půlnoci vyprší možnost přihlásit se ke druhému termínu Národních srovnávacích zkoušek.

V neděli 24. 1. 2010 o půlnoci vyprší možnost přihlásit se ke druhému termínu Národních srovnávacích zkoušek (www.scio.cz/nsz). Ten obsahuje zkoušky požadované všemi právnickými fakultami (Praha, Olomouc, Plzeň) a také Fakultou sociálních studií MU v Brně.

Letošní první termín NSZ proběhne v sobotu 6. 2. 2010 ve více než třiceti městech v ČR a také ve dvou na Slovensku (více v souhrnu níže). V rámci prvního termínu NSZ se konají zkoušky Obecné studijní předpoklady (OSP) a dále také zkouška Základy společenských věd (ZSV) a Anglický/Německý jazyk (Aj/Nj). Zkoušku OSP požaduje většina fakult přijímajících podle výsledků NSZ uchazeče ke studiu, kombinaci OSP a ZSV požadují ty nejvyhledávanější: právnické fakulty a FSS MU v Brně. Očekává se zhruba dva a půl násobně vyšší účast než v termínu prvním.

Seznam fakult přijímajících podle NSZ najdete na www.scio.cz/fakulty.

Fakta k druhému termínu NSZ

Termín uzávěrky přihlášek: neděle 24. 1. 2010 (do půlnoci).

Termín konání: sobota 6. 2. 2010 (začátek v 9:00).

Zkoušky: OSP, ZSV, Aj/Nj (přesný harmonogram zkouškového dne najdete na http://scio.cz/in/2vs/nsz/terminy.asp).

Místa konání v ČR: Brno, Břeclav, České Budějovice, Frýdek Místek, Hradec Králové, Jihlava, Kladno, Klatovy, Kolín, Liberec, Nový Jičín, Olomouc, Opava, Ostrava, Otrokovice, Pardubice, Plzeň, Praha, Prostějov, Příbram, Strakonice, Svitavy, Sokolov, Šumperk, Tábor, Teplice, Ústí nad Labem, Zlín.

Místa konání v SR: Bratislava, Žilina, Košice.

Předpokládaný počet účastníků: cca 12 000 – 12 500.

Autor článku