Ústav pro informace ve vzdělávání vyhlašuje již třetí ročník literární soutěže pro středoškoláky

09.09.2010 | , Ústav pro informace ve vzdělávání
STUDENT


Ústav pro informace ve vzdělávání – divize Národní pedagogická knihovna Komenského vyhlašuje již potřetí literární soutěž Žijeme na jedné zemi pro studenty středních škol. Letošní ročník je tematicky zaměřen na sociálně slabé a potřebné, neboť Evropská unie vyhlásila rok 2010 rokem boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení.

Evropská unie stejně jako organizátoři literární soutěže chtějí upozornit na fakt, že ačkoli Evropská unie patří mezi nejbohatší oblasti světa, 17 % její populace má tak nízké příjmy, že si není schopno zajistit ani základní životní potřeby.

Studenti středních škol mohou své literární práce se sociální tematikou zasílat bez omezení formy a žánru v rozsahu maximálně pěti stran v elektronické podobě na adresu soutez@npkk.cz, a to nejpozději do 15. listopadu 2010. Každá práce musí obsahovat záhlaví se jménem žáka a názvem a adresou školy.

Práce bude hodnotit odborná literární porota a každý účastník, který se dostane do finále, obdrží čestné uznání a jeho práce bude uveřejněna ve sborníku. Pět nejlepších obdrží věcné ceny. Slavnostní vyhodnocení soutěže a předání cen vítězům se uskuteční na MŠMT v lednu 2011.

Literární soutěž Žijeme na jedné zemi je pořádána v rámci projektu Podpora čtenářské gramotnosti na základních a středních školách. Soutěž probíhá za podpory České komise pro UNESCO a pod záštitou Národní rady osob se zdravotním postižením.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT