První imatrikulace studentů na nové Přírodovědecké fakultě UHK

15.11.2010 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Přírodovědecká fakulta Univerzity Hradec Králové, která byla zřízena 1. září 2010, poprvé slavnostně imatrikulovala studenty prvních ročníků.

Celkem 113 studentů složilo 11. listopadu 2010 slavnostní slib profesoru Bohumilu Vybíralovi pověřenému řízením fakulty do doby volby prvního řádného děkana. U příležitosti historicky první imatrikulace královéhradeckých přírodovědců obdržel každý ze studentů pamětní imatrikulační list.

Ke studiu oboru Systematická biologie a ekologie nastoupilo 35 studentů, 31 studentů se bude věnovat oboru Fyzikálně-technická měření a výpočetní technika a obor Finanční a pojistná matematika získal 46 nových posluchačů.

Již v příštím roce by ke slavnostním obřadům Přírodovědecké fakulty měly sloužit nové insignie akademických funkcionářů. Na jejich zhotovení přispělo Statutární město Hradec Králové a Královéhradecký kraj a jejich ztvárnění se ujal mistr šperkařského oboru MgA. Jan Hásek, který pro univerzitu vytvořil umělecky ceněná žezla rektora a děkana Filozofické fakulty.

Na Přírodovědecké fakultě Univerzity Hradec Králové je zapsáno 272 studentů. Fakulta dále vzdělává dalších několik set posluchačů sesterských fakult královéhradecké univerzity.

Autor článku