Hervis odmění dobrou vůli

24.03.2011 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Společnost Hervis připravila společně s Výborem dobré vůle - Nadace Olgy Havlové speciální akci. Dvojici dobrovolníků, kteří se rozhodli si půlmaraton odskákat po jedné noze, Hervis odmění částkou tisíc korun za každý kilometr. Získané prostředky budou využity na nákup zdravotnických pomůcek pro tělesně postižené. Do závodu se také zapojí dětské štafety z dětských domovů podporovaných Nadací Hany Kynychové.

Vznik kampaně iniciovali dva mladí dobrovolníci, Jan Krédl a Jan Odehnal, kteří jsou zapálenými sportovci a běžci maratonů. Během trasy se bude skákající dvojice po jedné noze střídat. Půjde tak o štafetu, kde si pozici skákajícího běžce odzkouší oba účastníci.

Partnerství s pražským ? maratonem nám umožňuje podporovat všechny sportovce, kteří chtějí překonat sami sebe. Běžci Honza a Honza, kteří se rozhodli trasu odskákat po jedné noze, jsou toho zdárným příkladem. Velice oceňujeme jejich snahu, a proto jsme se rozhodli jejich píli odměnit,“ řekla Kateřina Havlíková, marketingová manažerka společnosti.

Výtěžek, který Nadace Olgy Havlové od Hervisu utrží, využije na nákup nových invalidních vozíků, digitálních sluchadel a dalších kompenzačních pomůcek.

Do Hervis ? maratonu se pod záštitou Nadace Hany Kynychové zapojí také děti z dětských domovů. Akce se zúčastní tři tříčlenné štafety, běžící postupně 3 x 5 kilometrů. Poslední člen pak poběží dokonce 6 kilometrů. Děti se do závodů přihlašovali sami, jedinou podmínkou byl minimální věk 18 let. S každou skupinkou navíc poběží populární osobnosti TV Nova. Společnost Hervis všechny děti oblékne a obuje do sportovního oblečení.

Autor článku