Univerzitu Karlovu navštívil dalajlama

12.12.2011 | , Univerzita Karlova
STUDENT


Na Univerzitu Karlovu v Praze zavítal v neděli 11. prosince nejvyšší duchovní představitel Tibetu Jeho Svatost dalajlama, nositel Nobelovy ceny míru. Při setkání s rektorem Univerzity Karlovy prof. Václavem Hamplem obdržela Jeho Svatost publikaci Dějiny Univerzity Karlovy.

Dalajlama přicestoval do Prahy na pozvání Václava Havla a Nadace Forum 2000 a účastnil se debatního kulatého stolu „Rok od prázdné židle v Oslu“. Akce se věnovala současnému stavu demokracie a lidských práv v Asii. Dalšími diskutéry byli Jianli Yang, disident, prezident a zakladatel Iniciativ pro Čínu, Stéphane Hessel, diplomat, spoluautor Všeobecné deklarace lidských práv, Bernard Kouchner, bývalý ministr Francie pro zahraniční a evropské záležitosti a Shirin Ebadi, právnička a nositelka Nobelovy ceny míru.

Kulatý stůl se konal v prostorách FF UK, kde dalajlámu přivítal rektor UK a děkan hostitelské fakulty doc. Michal Stehlík. Debata se konala bez plánované účasti Václava Havla, který se omluvil ze zdravotních důvodů.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT