Druhý ročník veletrhu JobFair MSV se blíží

17.08.2012 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně již podruhé přivítá veletrh pracovncíh příležitostí JobFair MSV. Ten se letos uskuteční 13. 9. 2012 v pavilonu A. Veletrh proběhne od 10:00 - 17:00. Loňského ročníku se zúčastnilo 18 společností. Letos se mohou návštěvníci těšit na společnosti jako GCE s.r.o, která je také hlavním partnerem veletrhu, dále Honeywell, ABB, Brammer, Alinvest, agentura Hays, TOS Kuřim nebo AERO Vodochody.

Veletrh je zaměřen pro studenty, absolventy a všechny, kteří hledají nové příležitosti a pracovní nabídky. Na veletrhu bude nejen prostor pro seznámení s firmami, ale také možnost přímého pohovoru s možností odevzdání životopisů. V loňském roce navštívilo veletrh více než pět tisíc návštěvníků a patřil tak k největším kariérním událostem v oblasti strojírenství.

"Věřím, že se nám podaří zopakovat úspěch, který jsme zaznamenali v loňském roce. Letos chceme veletrh posunout opět o kus dál," sděluje své přání ředitel veletrhu, Ing. Jiří Wagner.

Jeho slova dokládá také záštita nad tímto veletrhem, kterou poskytl primátor města Brna Roman Onderka, a také Ministerstvo práce a sociálních věcí. Hlavním mediálním partnerem je rádio Evropa 2. Hlavním odborným partnerem je portál TZB-INFO a Pracovní portál Profesia.cz. Ten bude také garantem doprovodného programu, který se uskuteční od 10 a 14 hodin přímo u veletrhu. Návštěvníci se mohou těšit na informaci o vývoji mezd a benefitů ve Strojírenství, a také tipy personalistů a manažerů na téma Jak nepokazit pohovor! Dalšími vystupujícími na veletrhu budou zástupci Jihomoravského Inovačního Centra (JIC) se svými start-up programy – Servis Na Klik a Videoflot.

Veletrh dává skvělou možnost, jak se zorientovat na trhu práce, získat informace a navázat prvotní kontakt. "Myslím si, že je to skvělá příležitost, jak se dozvědět co nejvíce informací, jak to ve firmách funguje, co nabízejí a co požadují. Spousta mladých a nejen mladých lidí si myslí, že zaměstnavatelé na ně čekají, ale tak to samozřejmě nefunguje, už to, že se lidé dojdou podívat na náš JobFair, jim může pomoci v této problematice," nastiňuje hlavní cíl veletrhu Wagner.

Společnosti, které mají zájem o účast na veletrhu mají letos šanci přihlásit se, až do konce srpna. Veškeré informace o veletrhu mohou zájemci o veletrh najít na www.jobfairmsv.cz nebo na www.facebook.com/jobfairmsv.

Autor článku