UJEP přistupuje vstřícně k zářijovým maturantům

06.09.2012 | , UJEP
STUDENT


UJEP přistoupila vstřícně ke studentům středních škol, kteří v září 2012 konají náhradních a opravné maturitní zkoušky.

Rozhodování v přijímacím řízení na vysoké školy je v pravomoci děkanů fakult a následně rektora. Studenti středních škol, kteří nesložili maturitní zkoušku a skládají ji až v září, měli možnost si na UJEP podat přihlášku ke studiu do 2. kola.

Na UJEP 2. kolo přijímacích zkoušek vyhlásilo celkem 6 fakult – pedagogická, filozofická, přírodovědecká, výrobních technologií a managementu, životního prostředí a zdravotnických studií.

Kromě fakulty zdravotnických studií, která měla termín pro podání přihlášky do 27. 7. 2012, stanovily ostatní fakulty termín pro podání přihlášek do druhé poloviny srpna. „V současné době je podávání přihlášek do 2. kol již uzavřeno a probíhají přijímací zkoušky,“ upřesňuje Mgr. Šárka Korfová, studijní referentka rektorátu.

Studenti středních škol tak v těchto dnech nejen vykonají přijímací zkoušky do 2. kola přijímacího řízení na naši univerzitu (pokud jsou vypsané), ale i zároveň skládají náhradní či opravné maturitní zkoušky. Tito uchazeči tak budou moci ke studiu na UJEP od nadcházejícího akademického roku nastoupit, pokud řádně a včas doloží úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení a úspěšně složí přijímací zkoušky.

Na některých fakultách UJEP přistoupili již v 1. kole přijímacího řízení k tomu, že uchazečům, kteří se umístili mezi nejlepšími, umožnili, že své maturitní vysvědčení mohou dodat až nyní v září, pokud o to sami požádali (např. pedagogická fakulta).

Ve 2. kolech přijímacího řízení má šanci na přijetí cca 550 uchazečů o studium.

Menší zájem uchazečů o studium evidujeme u přírodovědných a technických studijních oborů.

Autor článku