Týden teorie a praxe v ekonomice

05.11.2012 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


Propojení teorie s praxí při výuce, výzkumu a vzdělávání bude stěžejním tématem pětidenního přednáškového semináře Týden teorie a praxe v ekonomice, který probíhá ve dnech 5. až 9. listopadu na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice.

Po celý týden budou moci především studenti navštívit přes třicet různých přednášek z oblasti ekonomie, které jsou pořádány v prostorách univerzity – na Fakultě ekonomicko-správní i v posluchárnách fakulty dopravní či chemicko-technologické nebo v kongresovém sále v budově rektorátu.

Cílem akce je umožnit posluchačům fakulty a široké ekonomické veřejnosti seznámit se s praktickými i teoretickými přístupy, metodami a zkušenostmi, využívanými při řízení ekonomických subjektů a nastínění současných problémů a úspěchů české i světové ekonomiky,“ uvádí k Týdnu teorie a praxe doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D., vedoucí Ústavu podnikové ekonomiky a managementu FES.

Během Týdne teorie a praxe vystoupí úspěšní představitelé ekonomické praxe i odborníci z vysokých škol České a Slovenské republiky v odborných přednáškách nebo aktivních diskuzních vystoupeních. Mezi přednášejícími se objeví také zástupci podnikatelské sféry, např. ze společností Czech Invest Praha, Škoda Auto, a. s., Českomoravská stavební spořitelna, Phillip Morris ČR a. s., Siemens Audiologická Technika s. r. o. Praha, Colgate – Palmolive ČR spol. s r. o. Praha atd.

Přednášky, prezentace a odborné diskuze jdou napříč ekonomickou sférou a dotknou se např. problematiky investic do nemovitostí, marketingu, marketingového výzkumu a komunikace, hospodářské soutěže, rizik podnikání a investic, pojišťovací a finanční gramotnosti, ochrany duševního vlastnictví, patentové ochrany, stavebního spoření, obchodní výkonnosti firmy, marketingového managementu, eurozóny a dalších aktuálních ekonomických témat.

Celotýdenní projekt pomůže též rozšířit mezifakultní spolupráci akademických pracovišť, tj. mezi akademickými pracovníky vysokých škol s ekonomickým zaměřením z České a Slovenské republiky a zároveň navázat užší kontakty s odborníky z praxe, současně umožní výměnu zkušeností a informací mezi oběma sférami. Setkání, přednášky a diskuze v rámci celého týdne přispějí také ke zpestření a zkvalitnění výuky vysokoškoláků.

Akci pořádá již šestým rokem Ústav podnikové ekonomiky a managementu Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice pod záštitou děkanky fakulty doc. Ing. Renáty Myškové, Ph.D. Program začíná v pondělí 5. listopadu od 8.30 hodin a zakončen bude v pátek 9. listopadu v 11 hodin. Vstup je volný.

Autor článku