Matfyz se otevírá světu: Výuka informatiky kompletně v angličtině

03.12.2012 | , Univerzita Karlova
STUDENT


Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy využívá svého renomé na mezinárodním poli zavedením prestižní výuky informatiky v anglickém jazyce.

Vědoma si svého postavení nejen v České republice, ale i v zahraničí, začíná MFF UK s nástupem nového děkana prof. Kratochvíla od září 2012 s intenzivní propagací bakalářského a magisterského oboru studijního programu Informatika v angličtině. Pozornost bude soustředěna především na studenty z Velké Británie a vybraných asijských zemí, kteří budou chtít následně v cizině i pracovat, případně se uchytit v některé z nadnárodních korporací.

Slavnostního ceremoniálu při příležitosti představení bakalářského a magisterského studijního programu Informatika, který se uskuteční v pondělí 3. 12. od 13:00 hodin v nedávno zrekonstruovaném barokním refektáři na Malostranském náměstí v budově MFF UK, se zúčastní více než 18 zahraničních ambasadorů, resp. jejich zástupci, řady zemí, např. Indie, Pákistánu, Thajska, Korey, Izraele, JAR, Mexika, Itálie a Irska, a také zástupci významných technologických firem (Seznam, IBM, Oracle a další).

Přítomné uvítá děkan MFF UK prof. RNDr. Jan Kratochvíl CSc. Slavnostních projevů se ujme prorektor UK prof. RNDr. Milan Tichý, DrSc. a bývalý děkan 1. LF prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, za jehož působení se na 1. lékařské fakultě UK rozšířily do velmi úspěšné současné podoby programy všeobecného lékařství a zubního lékařství v anglickém jazyce. Samotné studijní programy představí doc. Mgr. Petr Kolman, Ph.D., proděkan pro koncepci studia. „Na programu je také premiéra nového reklamního snímku, ve kterém vystoupí i prof. Nešetřil, současný ředitel Informatického ústavu Univerzity Karlovy, a nositel Medaile Za zásluhy v oblasti vědy, státního vyznamenání České republiky,“ prozradil dále doc. Kolman.

Program Informatika na MFF UK získal v nedávné době další světový úspěch. Studenti MFF UK v rámci seminární práce vyvinuli routovací systém BIRD, který se stal letos nejpoužívanějším nástrojem internetových peeringových centrech svého druhu na světě. „Věříme, že tento úspěch napomohl ke zviditelnění MFF UK ve světovém povědomí a přesvědčí více zahraničních uchazečů ke studiu na naší fakultě. Příliv netuzemských studentů jistě obohatí i ostatní studenty a učitele, třeba proto, že nás udrží v jazykové kondici a napomůže intenzivnímu rozvoji studentských výměn v rámci programu Erasmus,“ řekl současný děkan MFF UK Jan Kratochvíl.

Webové stránky připravovaného studia - http://www.mff.cuni.cz/admission

Autor článku