Soutěž o nejlepší nápady na NFC inovace přitáhla 30 studentů

31.05.2013 | , GE Money Bank
STUDENT


Studentská soutěž GE Money Bank a projektu INOVUJEME.cz, jejímž cílem bylo hledání nových možností využití NFC technologie, má své vítěze. U odborné poroty zabodovaly projekty, zaměřené na kulturu.

První místo získal tým smArt praguide za návrh aplikace, která dokáže návštěvníkům Prahy interaktivním a zábavným způsobem představit sochy i další umělecká díla ve městě. Členové vítězného týmu dostali od banky NFC telefony Samsung. Cílem soutěže bylo vytvoření inovativních řešení, která propojí online technologie s reálným světem.

GE Money Bank je v Česku lídrem v bankovních inovacích, NFC karty v mobilu jsme nabídli jako první banka v Česku a podporu bezkontaktních technologií považujeme za svoji prioritu. V NFC na mobilních telefonech vidíme velký potenciál,“ říká Milada Franek, manažerka externí komunikace GE Money Bank, a dodává: „I proto nás potěšil zájem, jaký studenti o soutěž projevili. Všechny předložené projekty byly zajímavé a důkladně připravené, vybrat dva nejlepší tak pro porotu nebylo vůbec snadné. Vítězný projekt smArt praguide využívá NFC nejen jako cestu k informacím o památkách, ale umožní lidem také přispět na jejich opravu.

Druzí skončili studenti s projektem NFCHvězda, kteří navrhli aplikaci pro návštěvníky naučné stezky v oboře Hvězda v Praze 6. Za nápad osadit stezku NFC tagy získali od GE Money Bank bezkontaktní platební nálepky MasterCard Paypass, přednabité na 1500 Kč. Finální prezentace, na které porotci vybrali oceněné týmy, se zúčastnilo 30 studentů v pěti týmech. Mezi porotci nechyběli například Josef Šlerka, vedoucí Katedry nových médií na FF UK, či Ladislav Seifrt, ředitel alternativních distribučních kanálů GE Money Bank.


O inovacích na webu inovujeme.cz

GE Money Bank to s inovacemi v platebních metodách včetně NFC plateb myslí vážně. Vytvořila proto také interaktivní web www.inovujeme.cz, kde představuje bankovní novinky, které v ČR uvádí. Zájemci na něm kromě informací o výsledcích studentské soutěže najdou také podrobnosti o tom, jak nové technologie fungují a v blogu si mohou přečíst i názory nezávislých odborníků.

Autor článku