Letní školy na UJEP

19.07.2013 | , UJEP
STUDENT


Katedry matematiky a fyziky Přírodovědecké fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem letos pořádají hned dvě letní školy. Kde? V krásném prostředí Janova nad Nisou.

První z letních škol je určena žákům a studentům se zájmem o matematiku a fyziku a proběhne ve dnech od 3. do 10. 8. 2013. „Tato letní škola je velmi oblíbená a je o ni každoročně velký zájem, což dokládají nejen děkovné dopisy rodičů a učitelů účastníků, ale také skutečnost, že všechny letošní zájemce jsme ani zdaleka nemohli uspokojit,“ říká hlavní organizátorka školy Pavla Hofmanová.

Celkem 60 účastníků se v dopoledním programu prázdninové školy doslova baví popularizačními přednáškami týkajícími se obou vědních oborů a řešením různých zajímavých matematických a fyzikálních úloh. Poutavými lektory jsou tady akademici z různých vysokých škol (kromě PřF UJEP také z MFF a PF UK Praha nebo z PřF UP v Olomouci). Odpolední program je pak naplněn hrami, soutěžemi, procházkami, ale také hudbou a sportem.

Již několik let pořádaná letní škola matematiky a fyziky si klade za cíl prohloubit zaujetí a lásku dětí k oběma vědním disciplínám. Nad všechny dovednosti, které se zde mohou účastníci naučit, však organizátoři staví vytvoření přátelství mezi nadanými dětmi.

Druhá letní škola, kterou pořádají katedry matematiky a fyziky PřF UJEP, je naopak určena pro pedagogy za katedrou – Letní škola učitelů matematiky a fyziky. V termínu od 4. do 8. 8. 2013 se sejde v Janově nad Nisou 20 učitelů, matykářů a fyzikářů, z různých škol ústeckého regionu. Stejně jako v předešlých ročnících, i letos se škola zaměří na nejnovější poznatky obou vědních oborů, jejich didaktiku, a samozřejmě také na výměnu zkušeností mezi samotnými učiteli.

Letní školy matematiky a fyziky PřF UJEP jsou organizovány a hrazeny z univerzitního projektu „Otevřená univerzita, otevřená věda“ spolufinancovaného ESF a státním rozpočtem ČR.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT