Univerzita Karlova pořádá informační den 2013

21.11.2013 | , Univerzita Karlova
STUDENT


Pro všechny zájemce o studium na nejstarší české univerzitě je určen Informační den 2013, který Univerzita Karlova pořádá v prostorách areálu Albertov v sobotu 23. listopadu od 9.00 do 16 hod. Kromě informací o možnostech studia na UK čeká na návštěvníky též bohatý doprovodný program.

V rámci Informačního dne se představí všech 17 fakult univerzity. Zájemci o studium se u jednotlivých stánků dozví kompletní informace o nabídce studijních programů, kterých UK v současné době nabízí více než 300. Zároveň získají podrobnosti o přijímacím řízení pro akademický rok 2014/2015, podmínkách studia, možnostech ubytování a množství dalších užitečných rad důležitých při rozhodování o podání přihlášky na vysokou školu.

Univerzita Karlova nabízí nejširší nabídku studijních programů a oborů ze všech českých univerzit. Kromě toho pořádáme řadu přípravných kurzů k přijímacím zkouškám i k maturitě. Všem zájemcům o studium na naší univerzitě tedy návštěvu Informačního dne vřele doporučuji. Je to nejlepší příležitost, jak se s Univerzitou Karlovou seznámit“, uvedl prof. Václav Hampl, rektor Univerzity Karlovy.

V rámci Informačního dne bude po celý den probíhat bohatý doprovodný program, který je zaměřen na přípravné kurzy ke studiu na UK, na otázky ubytování a stravování a na zájmovou činnost studentů či možnostmi studijních pobytů v zahraničí. Nebudou chybět ani informace o možnostech využití volného času či o studentské zájmové činnosti. Pro uchazeče se speciálními potřebami bude připraven seminář, na kterém se dozví potřebné informace o možnostech modifikovaného přijímacího řízení.

Pro rodinné příslušníky a doprovod bude otevřena v sobotu 23. listopadu Botanická zahrada UK, Chlupáčovo muzeum i Mineralogické muzeum. Během dne si budou moci návštěvníci poslechnout přednášky z oblasti matematiky či fyziky, navštívit výstavu VĚDA JE KRÁSNÁ či se zúčastnit komentované prohlídky působivé lokality Albertova. V celém areálu budou návštěvníkům k dispozici rovněž studentští průvodci, na něž se lze v případě potřeby obrátit s jakýmkoliv dotazem.

Autor článku