Hradecká univerzita podpoří výborné studenty informatiky

13.02.2014 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové (FIM UHK) se rozhodla podpořit všechny mladé a nadané zájemce o studium „počítačových oborů“.

Stipendiem 10 000,- Kč budou moci od příštího akademického roku posílit svůj studentský rozpočet všichni nadaní posluchači, kteří se rozhodnou věnovat studiu perspektivních oborů Aplikovaná informatika či Informační management na FIM UHK a kteří samozřejmě úspěšně splní všechny povinné předměty prvního ročníku. Pobídka se týká posluchačů prezenčního studia a jejím smyslem je podpořit zájem talentovaných středoškoláků k volbě informatiky jako oboru univerzitního studia.

Z hlediska nezaměstnanosti se absolventi technických škol řadí mezi ty nejméně ohrožené. I z toho důvodu fakulta podporuje právě nadané technicky zaměřené studenty, kteří pak v praxi najdou uplatnění bez problémů. Řada z nich nachází své budoucí zaměstnavatele již během studia díky praktickým odborným projektům a stážím. Studentům nabízíme vedle finanční podpory i moderní podmínky ke studiu s využitím nejnovějších informačních a komunikačních technologií. To vše v příjemném akademickém prostředí budovy fakulty v areálu Na Soutoku,“ říká proděkan pro studium docent Tomáš Kozel.

Podmínkou k získání stipendia je, aby FIM UHK byla první vysokou školou, kterou posluchači v Česku studují. Navíc mohou tito úspěšní studenti získat i prospěchové stipendium. Nejlepší z nich si tak v předvánočním čase, kdy se stipendium vyplácí, mohou vylepšit svůj rozpočet o dalších téměř 20 000 Kč.

V tomto akademickém roce na FIM UHK studuje celkem 2 300 studenů, z toho více než 60 procent informatické obory. Cílem fakulty je udržet tento poměr i v následujících letech, kdy se očekává pokles populačních ročníků. Vysoký zájem o Den otevřených dveří letos v lednu právě z řad uchazečů o studium informatiky naznačil, že si fakulta své počítačové nadšence opět najde.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT