Dny otevřených dveří Bankovního institutu vysoké školy

02.02.2015 | , BIVŠ
STUDENT


Přemýšlíte, kam po střední škole a nechce se vám studovat letáky, weby, publikace či profily na facebooku? Nebo chcete odpovědi na otázky, které vás při čtení uvedených zdrojů napadly? Přijďte osobně a vyzkoušejte si vysokou školu nanečisto. Během Dnů otevřených dveří Bankovního institutu vysoké školy (BIVŠ) nebo jako pozorovatelé výuky, kam vás přivezou i s vašimi spolužáky.

Dny otevřených dveří mají na BIVŠ tradici a každým rokem se jich v celé republice účastní stovky lidí. Nejvíc v Praze, kde máme centrálu,“ říká generální ředitelka Bankovního institutu vysoké školy Martina Mannová a dodává: „Přijít může skutečně každý, jak potenciální zájemce o studium, tak jeho rodiče či kamarádi, aby informace zprostředkovali. Kromě prezentací od profesorů máme přislíbena i vystoupení externích odborníků úspěšných ve světě byznysu, která budou zaměřena na konkrétní témata užitečná pro praktický život.

První letošní Den otevřených dveří se na Bankovním institutu vysoké škole (Nárožní 9, Praha 5 – Stodůlky) uskuteční ve středu 4. února 2015 od 14.00 hodin. Zazní i prezentace autorky odborné publikace „Úvod do soukromého mezinárodního práva“ Natálie Štefankové na téma „Jak napsat smlouvu“.

Další možností, jak se osobně seznámit s BIVŠ, je zúčastnit se přímo výuky,“ říká generální ředitelka Bankovního institutu vysoké školy Martina Mannová a dodává: „Vše záleží na naší domluvě se střední školou, jejíž studenti by se k nám rádi podívali. Iniciovat takovou návštěvu mohou samozřejmě přímo lidé, kteří by si rádi sedli do školních lavic BIVŠ a vyzkoušeli si roli studenta nanečisto.

Podle analýzy loňských Dnů otevřených dveří získávají lidé informace o vysokých školách nejčastěji na internetu či od známých. Přicházejí zpravidla ze středních škol, často ale také na BIVŠ přestupují z původní vysoké školy. Nejvíc je zajímá bakalářské kombinované studium, a pokud školu navštíví osobně, jedná se o už poučené zájemce, kteří chtějí získat více informací nebo si potvrdit výběr.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT