VŠFS již popáté dává šanci mladým ekonomům

27.05.2015 | , Vysoká škola finanční a správní
STUDENT


Odměnu ve výši 200 000 Kč si odnese ekonom do 35 let, který odevzdá nejoriginálnější a nejerudovanější práci na téma „Evropská ekonomika – návrat k růstu nebo dlouhodobá stagnace?“ a zapojí se tak do soutěže spojené s udělením Ceny prof. Františka Vencovského. Tu Vysoká škola finanční a správní pořádá od roku 2007 vždy na významné ekonomické téma.

Výherce vybere nominační vědecký výbor, kterému předsedá rektorka univerzity Bohuslava Šenkýřová. Mezi jeho členy jsou přední čeští ekonomové a akademičtí pracovníci, jako prof. Ing. Oldřich Dědek, CSc. z Institutu ekonomických studií, Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze; doc. Ing. Petr Dvořák, Ph.D. z Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze; prof. Dr. Ing. Jan Frait, z Odboru finanční stability, České národní banky; prof. Ing. Štěpán Jurajda, Ph.D. Centra pro ekonomický výzkum a doktorské studium Univerzity Karlovy v Praze a Národohospodářského ústavu Akademie věd ČR; doc. Ing. Svatopluk Kapounek, Ph.D. z Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně a doc. Ing. Martin Macháček, Ph.D. z Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Univerzita je ve vědeckém výboru vedle předsedkyně Bohuslavy Šenkýřové zastoupena prof. Ing. Mojmírem Helískem, CSc., odborným garantem soutěže, a prof. Ing. Jaroslavem Vostatkem, CSc. z Centra pro ekonomické studie a analýzy VŠFS.

Termín podání přihlášky do soutěže (elektronicky a poštou), s názvem příspěvku a abstraktem, obojí v češtině a angličtině – do 26. 6. 2015.

Odevzdání původní stati s vymezeným tematickým zaměřením v českém nebo anglickém jazyce v maximálním rozsahu 20 stránek – do 25. 9. 2015.

Výherci budou vyhlášeni na mezinárodní vědecké konferenci, která se uskuteční v listopadu 2015 v Kongresovém centru České národní banky v listopadu 2015 a kde vystoupí významní odborníci a finalisté soutěže.

Podrobnosti k soutěži včetně termínů odevzdání a podmínek naleznete zde: www.vsfs.cz/cena

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: STUDENT