Nebankovní půjčka pro studenty

20.04.2017 | , COOL CREDIT
SEO články


I člověk studující si potřebuje půjčit peníze, a to z mnoha různých důvodů. Pokud studuje v cizině, samozřejmě mohou být na vině vyšší finanční náklady na živobytí.

Další příčinou takové studentské půjčky je školné, které se může u prestižních oborů – jako je třeba lékař nebo právník – vyšplhat až do skutečně závratných výšin. Mnozí studenti by něco podobného chtěli řešit půjčkou v bance, ovšem tam nastává řada administrativních komplikací. Ne každý studující totiž zároveň pracuje na plný úvazek, takže se schválením podobného úvěru by mohl být někdy problém. Naštěstí je tu ale ještě nebankovní půjčka…

Nebankovní půjčky jsou i pro studenty

Ne každý student si hodlá půjčit čtvrt milionu korun na zaplacení školného nebo výdajů za ubytování a stravu. Někteří potřebují jen pár tisíc korun na to, aby uhradili obědy v menze a náklady za byt, dokud nedostanou do rukou peníze z poslední brigády. Půjčka bez doložení příjmu proto přijde vhod, a to i proto, že pracují nejčastěji na DPP nebo DPČ, což samozřejmě není totéž, co stálý zaměstnanecký poměr. A podobné smlouvy se určitě nedají považovat za doklad o nějakém pravidelném finančním příjmu.

Studenti od osmnácti let výše samozřejmě také mohou využít nabídek, jako je první půjčka zdarma a vlastně tak neplatit žádné úroky, pokud si půjčí jen jednorázově. Pokud si však půjčí opakovaně, dočkají se také zajímavých výhod. Většina nebankovních společností má připraveny slevy pro věrné klienty, může se snížit úroková sazba nebo prodloužit termín splatnosti bez nějakého poplatku navíc.

I to má samozřejmě své výhody. Minimum papírování je plus, zbyde totiž více času na učení, a to nejen během zkouškového období. Někde bude požadováno potvrzení o studiu, jiné nebankovní společnosti zase nepotřebují ani tohle, zvláště pokud je ona půjčka spíše menšího rozsahu (zpravidla menší pěti tisíc korun).

Peníze ještě týž den, stačí dojít k bankomatu

Sjednat si mikroúvěr během krátké pauzy mezi přednáškami ve vysokoškolských posluchárnách a navečer zamířit k nejbližšímu bankomatu a vybrat si peníze. Samozřejmě, i taková půjčka se dá lehce zařídit, a to zcela bez rizika. Mladí lidé jsou flexibilní a přesně tomu odpovídá takováto nebankovní půjčka. Sjednat se může třeba už ve výši jednoho tisíce korun, výjimkou nejsou ani pětitisícové půjčky, což zpravidla pokryje obědy v menze a nájem pokoje ve společném bytě s dalšími studenty.

Papírování je skutečně na minimu. Totiž, pokud nebude vyžadováno potvrzení o studiu, které obvykle má člověk studující s sebou někde v dokladech, stačí vlastně už jen občanský průkaz. Koupit si novou elektroniku (aneb bez notebooku v posluchárnách ani ránu, stenografové dnes už skutečně neletí), ale klidně zaplatit semestr školného. Nikdo se také nebude pídit po tom, jaký bude mít daná nebankovní půjčka konkrétní účel. Doslouží mobilní telefon, je třeba nakoupit zásoby potravin, protože je zrovna v supermarketu velká akce. Nic z toho není nutné dokládat, žádná čestná prohlášení ani nekonečné papírování tu skutečně nehrozí.

Jaké jsou tedy výhody nebankovních studentských půjček?

  •  Rychlost vyřízení. Sjednána může být ještě rychleji, než přednášející v posluchárně přejde na další stránku duševně mimořádně přínosné prezentace.
  •  Je to vlastně úplně klasická půjčka bez doložení příjmu. Papírování skutečně na naprostém minimu, postačí občanský průkaz nebo potvrzení o studiu! 
  •  Není nutné dokládat, na co si student půjčuje a vše navíc proběhne online, tudíž zcela diskrétně. Nikdo na koleji se nemusí nic dozvědět.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: SEO články